tromaktiko: «Χαρτογράφηση» των προβλημάτων της Αθήνας

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

«Χαρτογράφηση» των προβλημάτων της Αθήνας



Παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, κακοφτιαγμένα πεζοδρόμια, λακκούβες, σπασμένα κολονάκια, και άλλα «κακώς κείμενα» που συνθέτουν την αποκαρδιωτική εικόνα του κέντρου της πρωτεύουσας χαρτογραφούνται μετά από πρωτοβουλία της ομάδας ακτιβιστών «Atenistas».
Στον «Χάρτη Προβλημάτων» έχουν....
 επισημανθεί μέχρι στιγμής 50-60 προβληματικά σημεία της πόλης και η ομάδα ευελπιστεί πως θα τον εμπλουτίζει καθημερινά με φωτογραφίες που στέλνουν οι ίδιοι οι Αθηναίοι.

Την διαμόρφωση αυτού του πρωτότυπου χάρτη μπορούν να παρακολουθούν οι πολίτες στην ιστοσελίδα των Atenistas, επιλέγοντας τα αντίστοιχα εικονίδια ώστε να δουν από κοντά τα προβληματικά σημεία κάθε περιοχής και την περιγραφή από τους χρήστες που τα έχουν δημοσιεύσει.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος Τα κόκκινα σημαιάκια αποκαλύπτουν τα σημεία με τα κολονάκια, τα πράσινα αφορούν σε παρτέρια και κομμένα δέντρα, τα γαλάζια σε ξηλωμένες κολόνες και πινακίδες, ενώ εκείνα που αναπαριστούν ένα αυτοκίνητο φανερώνουν χώρους που χρησιμοποιούνται παράνομα για στάθμευση.

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της ομάδας η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ανάδειξη των προβλημάτων της πρωτεύουσας και την επισήμανσή τους στους αρμόδιους δήμους ούτως ώστε να υπάρξει ουσιαστική επέμβαση για να ομορφύνει η πόλη και να διευκολύνεται η καθημερινότητα των Αθηναίων.

news.pathfinder.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!