tromaktiko: Λεμεσός: Συνελήφθη αλλοδαπός να κάνει απάτες με πιστωτικές κάρτες από ΗΠΑ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Λεμεσός: Συνελήφθη αλλοδαπός να κάνει απάτες με πιστωτικές κάρτες από ΗΠΑ



Η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε 40χρονο αραβικής καταγωγής, ο οποίος έκανε χρήση κλεμμένων δεδομένων 30 πιστωτικών καρτών από τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών και αγόραζε από το Διαδίκτυο ηλεκτρικά είδη και εξοφλούσε τους διάφορους λογαριασμούς του.
Ο 40χρονος, που είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου, οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την 8ήμερη κράτηση του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, η Αστυνομία ενημερώθηκε από την JCC για ύποπτες συναλλαγές στο Διαδίκτυο, μεταξύ 20 Ιανουαρίου και 13 Φεβρουαρίου 2011. Μετά από έρευνες, οι διωκτικές Αρχές εντόπισαν τα στοιχεία του 40χρονου, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε κάνει αγορές διαφόρων ειδών και πληρωμές λογαριασμών αξίας 8 χιλιάδων ευρώ, ενώ ανεπιτυχείς ήταν οι προσπάθειες του σε άλλες περιπτώσεις για το συνολικό ποσό των 3 χιλιάδων ευρώ.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για σπείρα που δρα ανά το παγκόσμιο, αφού τα ίδια στοιχεία καρτών χρησιμοποιήθηκαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, από όπου έγινε χρήση χρηματικού ποσού που φτάνει τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!