tromaktiko: Μεγάλη μαρίνα στην παραλία του Βόλου

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλη μαρίνα στην παραλία του Βόλου



Εντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται από Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες για τη δημιουργία μεγάλης μαρίνας τουριστικών σκαφών στην παραλιακή ζώνη του λιμένος Βόλου, από την Κ. Καρτάλη μέχρι το ύψος της οδού Φιλελλήνων.

Το ενδιαφέρον που υπάρχει επιβεβαιώνεται από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Γιάννη Πρίγκο, ο οποίος δέχθηκε και συζήτησε με τους επιχειρηματίες για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα ανάλογο επιχειρηματικό εγχείρημα. Το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα καθώς όλα... δείχνουν πως δρομολογείται το έργο για την προσέγγιση των κρουαζιερόπλοιων στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού, προκειμένου σε δύο κρουαζιερόπλοια να είναι εφικτή η διαμονή των αθλητών και των συνοδών που θα συμμετάσχουν στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΛΒ οι συζητήσεις που έγιναν με Έλληνες επιχειρηματίες αφορούσαν στο αν η συγκεκριμένη επένδυση που θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 350 σκαφών θα μπορούσε να γίνει με ΣΔΙΤ και με βάση τα προβλεπόμενα από το master plan του λιμένος Βόλου, το οποίο παραδίδεται μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από τους μελετητές.

Η διοίκηση και οι μελετητές έχουν συμφωνήσει ότι σε μία τέτοια περίπτωση η επένδυση θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2013, προκειμένου το έργο να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τους Μεσογειακούς Αγώνες. Γι΄ αυτό άλλωστε, όπως τονίζει ο Πρόεδρος του ΟΛΒ, το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για τη μαρίνα θα τεθεί υπόψιν και της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων μόλις οριστικοποιηθεί η ανάληψη των Αγώνων του 2013 από το Βόλο και τη Λάρισα.

Αναφορικά με τις ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί πριν από ένα χρόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, όταν η πρόταση των μελετητών του master plan ήλθε προς συζήτηση, ο κ. Πρίγκος σημειώνει ότι οι ενστάσεις που εκφράστηκαν για τις οικοδομικές εργασίες στο «Κορδόνι» θα είναι χαμηλού ύψους και δεν μπορεί, όπως σημειώνει, να είναι αποτρεπτικές για μία επένδυση που θα αναβαθμίσει τα μέγιστα την μελλοντική τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και η οποία θα καταστήσει το Βόλο πόλο τουριστικού προορισμού.
voliotispolitis.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!