tromaktiko: Γαλλία: Εκκλήσεις προς την Υπ. Εξωτερικών να παραιτηθεί

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Γαλλία: Εκκλήσεις προς την Υπ. Εξωτερικών να παραιτηθεί



Το ενδεχόμενο να παραιτηθεί απέκλεισε η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί, η οποία δέχεται επικρίσεις για τη...
 χρησιμοποίηση ιδιωτικού αεροσκάφους που ανήκει σε Τυνήσιο που έχει σχέσεις με την οικογένεια του έκπτωτου προέδρου Μπεν Αλι, παραδεχόμενη ωστόσο ότι επρόκειτο για λάθος.

«Σάς διαβεβαιώνω ότι αυτή η πολεμική δεν θα με απομακρύνει από την αποστολή μου, ούτε και οι σοσιαλιστικές επιθέσεις», δήλωσε η Μισέλ Αλιό-Μαρί στην εφημερίδα Le Parisien.

Η Αλιό-Μαρί δέχεται επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες επειδή χρησιμοποίησε το ιδιωτικό αεροσκάφος του Αζίζ Μιλέντ για να μεταβεί στην Τυνησία για διακοπές μαζί με τους γονείς της και το σύντροφό της Πατρίκ Ολιέ, υπουργό αρμόδιο για τις Σχέσεις με το Κοινοβούλιο.

Το Σάββατο, ο Nouvel Observateur αποκάλυψε ότι η Αλιό-Μαρί και ο σύντροφός της χρησιμοποίησαν το αεροσκάφος του πλούσιου Τυνήσιου μια ακόμα φορά, για μια εκδρομή στο νότιο τμήμα της Τυνησία, ενώ στη χώρα μαινόταν η λαϊκή εξέγερση.

Σε δηλώσεις της στο ραδιοσταθμό Europe 1, η υπουργός είπε ότι το ταξίδι της «δεν επιβάρυνε τον προϋπολογισμό ούτε της Τυνησίας αλλά ούτε της Γαλλίας».

«Το ταξίδι δεν έγινε με δημόσιο χρήμα», υπογράμμισε και τόνισε ότι «λυπάται» που χρησιμοποίησε το ιδιωτικό αεροσκάφος του Τυνήσιου επιχειρηματία.

Ο Αζίζ Μιλέντ είναι σημαντικός επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος συνεργάζεται με τον γαμπρό του Μπεν Αλι Σλιμ Σιχούμπ. Στον Μιλέντ ανήκει και το ξενοδοχείο Ταμπάρκα στην Τύνιδα, στο οποίο κατέλυσε η υπουργός.

Το Σαββατοκύριακο, πολλά στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος ζήτησαν την παραίτηση της υπουργού, η οποία είχε προκαλέσει αρχικά όταν πρότεινε στο καθεστώς του Μπεν Αλι, στις 11 Ιανουαρίου, συνεργασία με τη Γαλλία στον τομέα της ασφάλειας για να αντιμετωπίσουν οι τυνησιακές ένοπλες δυνάμεις τις διαδηλώσεις.

naftemporiki.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!