tromaktiko: Σχετικά με τα θρησκευτικά Α' γυμνασίου

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με τα θρησκευτικά Α' γυμνασίου



Στην παλαία διαθήκη υπάρχουν όλες οι προφητείες που αναφέρονται στην γέννηση του Χριστού στην ζωή του και στον θάνατό του.
Προφητείες των οποίων οι ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ επαληθεύτηκαν όλες στο ακέραιο. Ο χριστιανισμός βρήκε στην Ελληνική αρχαία φιλοσοφία και γλώσσα την δυναμική περιγραφής των νοημάτων της διδασκαλίας του. Σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώθηκε και σε καμία περίπτωση δεν αποδέχθηκε την ουσία της αρχαίας Ελληνικής θρησκείας, με την οποία έχει χαοτική διαφορά. Εξάλλου η ύπαρξη των προφητών της Παλαιάς διαθήκης, του Χριστού και των αποστόλων έχει αποδειχθεί ιστορικά αλλά και με την λεγόμενη Ιστορικοδικαστική επιστημονική μέθοδο.
Υπάρχουν κάμποσες μελέτες διαφόρων επιστημόνων, ξένων κατά κύριο λόγο, καθώς και τα έγγραφα που βρέθηκαν στο Κιρμπέτ Κουμράν όπου αποδεικνύουν ότι αυτά που διδάσκει σήμερα η ορθοδοξη χριστιανική πίστη δεν διαφέρουν σε τίποτα σε σχέση με τα αρχαία κείμενα, καθώς και την αυθεντικότητα της σημερινής Αγίας γραφής (Παλαία και Νέα). Όπως και εργασίες στατιστικολόγων που μελέτησαν την παλαία διαθήκη και υπολόγισαν την σχεδόν μηδενική πιθανότητα επαλήθευσης αυτών των προφητείων για ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πρόσωπο, σε μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ χρονική στιγμή με τέτοιες λεπτομέρειες που φτάνουν μέχρι και στην περιγραφή του θανατού του.

Σημασία δεν έχει του πότε γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα αλλά το βαθύτερο νόημα αυτών των εορτών. Για όσους φίλους ενδιαφέρονται να μάθουν κάποια πράγμτα σχετικά με το Χριστό, αν ψάχνουνν να βρουν αποδείξεις μπορούν να αγοράσουν το βιβλίο του μητροπολίτη Νικοπόλεως Μελετίου με τίτλο «ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ». Τουλάχιστον έχει που έχει ο καθένας την άποψη του να την στηρίζει και κάπου κι όχι στο άκουσα, έχω την εντύπωση, μου είπαν κλπ.

Τέλος κάποια από τα σημερινά έθιμα ο χριστιανισμός δεν τα έχει αποδεχθεί ως μέρος της διδασκαλίας του. Οι περισσότεροι όμως από μας. επειδή την άποψη τους της στηρίζουν στην ημιμάθεια και στην αμάθεια νομίζουν το αντίθετο. Θα χρησιμοποιήσω ένα μακάβριο παράδειγμα. Μετά το μνημόσυνο των σαράντα ημερών, πάνε όλοι οι συγγενείς και οι φίλοι και τρώνε τον άπακο για να συγχωρεθεί η ψυχή του, όπως λένε, αγαπημένου τους προσώπου. Η ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία πιστεύει ότι ο καθένας μας φροντίζει τα της ψυχής του όσο ζεί. Για τον καθένας μας η Δευτέρα παρουσία συμβαίνει την ώρα που θα φύγουμε από αυτό τον κόσμο και ότι ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με το Θεό είναι η προσευχή. Πουθενά δεν αναφέρει ότι θα συγχωρεθούν οι αμαρτίες του εκλιπόντος αν μετά το χαμό του, πάμε και ξεκοιλιαστούμε στην μάσα και στο κρασί.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------

Εμάς θα μας φάει ο φιλελευθερισμός και η βλακεία στον εγκέφαλο όταν οι αλλοι , εβραίοι και τουρκοι ,φανατιζονται με τη θρησκεία τους και μαθαίνουν να πολεμούν μέσα από αυτή και γι αυτή.Οταν εκείνοι, εβραίοι και τουρκοι, μισούν θανάσιμα οι μεν ,ότιδήποτε εχει να κάνει με αλλόθρησκους, που σύμφωνα με τη θρησκεία τους δν τους είναι τπτ να σκότωσουν οποιοσδήποτε αλλόθρησκο και κυρίως Χριστιανό - και βέβαια σε καθαρίζουν εν ψυχρώ αν πειράξεις δικό τους και οι δε, μισούν θανάσιμα οτιδήποτε Ελληνικο και οι οποιοι διδάσκονται μεσα απο την ψευτικη ιστορία τους και την αχρεία θρησκεία τους να βάζουν κάτω το κεφάλι και να πολεμούν τους Ελληνες σαν άγρια θηρία, όταν λοιπόν συμβαίνουν ολ' αυτά και ενόσω εποφθαλμιούν το καλύτερο οικόπεδο της γης που είναι η ΕΛΛΑΔΑ μας, εσείς κοιτάξτε πως θα ξεριζωσετε και πως θα ενισχύσετε προσπάθειες εξολόθρευσης για οτιδήτποτε μας κρατά ενωμένους , που μέσα σε αυτά είνα και η θρησκεία μας!!!! Δεν είμαι θρησκόληπτη, αλλά δν μπορώ να διαβάζω αίσχη!! Λοιπόν όσο για την αναγνώστρια με την εξής ανάρτηση http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_3121.html, μας είναι παντελως αδιάφορο αν έχει βαπτιστει Χριστιανή Ορθόδοξη και δν καταλαβαίνω το λόγο που το αναφέρει... για να ελαφρύνει τη θέση της, να μν την κατηγορήσουμε ότι δν είναι Χριστιανή?? Ε, λοιπόν να την ενημερωσουμε οτι υπάρχουν οι λεγόμενοι κρυπτοΧριστιανοι που έιναι πιο Χριστιανοι από εκεινη ..Γιατί Χριστιανό πάνω απ ολα σε κάνουν τα πιστεύω σου ..όπως και οτιδήποτε άλλο πιστεύεις το αποτέλεσμα είναι τελικά να είσαι ό,τι πιστευεις..! Και αν γινόταν, καλα΄θα έκανε να ξεβαπτιζόταν! Έλεος! Είναι σημαντικό τα παιδιά να μν γίνονται άθεα και να διδάσκονται απο μικρά το Θεό της πατρίδας τους ακόμα κι αν ως ενήλικες πια επιλέξουν κάτι αλλο..είναι δικαίωμά τους απο κει και πέρα! Αλλά η Ελλάδα είναι συμφυτη με το Χριστιανισμό σας αρέσει δεν σας αρέσει κι εκει ακριβώς κρυβεται και ένα απο τα κλειδιά του "μυστηρίου"..Η τόσο πολυπόθητη από τα κοράκια καταστροφή και διάλυση της Ελλάδος θα προσπαθήσουν να επιτευχθεί μέσα απο τρεις διαδικασίες...Κατατρόπωση της ιστορίας, κατάργηση επίσημης θρησκείας και οικονομική εξαθλίωση ...Δεν θα ξέρουμε αν "πάμε" ή να "ερχόμαστε" σε λίγο καιρό αν συνεχίσουμε με αυτες τις ηλίθιες απόψεις φιλελευθερισμού και κολοκύθια!!!!!
Αναγνώστης

--------------------------------------------

Σε απάντηση της αναγνώστριας της δημοσίευσης http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_3121.html θα ήθελα να πω ότι σύμφωνα με τη λογική της τα παιδιά δε θα έπρεπε να διδάσκονται ούτε την ελληνική γλώσσα στο σχολείο, είναι σκέτη πλύση εγκεφάλου θα έπρεπε να μαθαίνουν τη νοηματική και αργότερα στο λύκειο να μπορούν να επιλέξουν ποια γλώσσα τα εκφράζει και τι εθνικότητος θέλουν να γίνουν . Έλεος
Aναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!