tromaktiko: Οι συνταγές μας...Τοπικές γεύσεις..

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Οι συνταγές μας...Τοπικές γεύσεις..



ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ
ΥΛΙΚΑ
•1kgr σπανάκι πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
•5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
•1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
•1 κουταλιά μπελτές ντομάτας
•5 κουταλιές λάδι
•50gr κόκκινο κρασί
•300gr ρύζι καρολίνα
•1 ποτήρι ζεστό νερό
•αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμ λίγο το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να σοταριστεί.Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε για 1′-2′.
Αφού φύγει το αλκοόλ, αραιώνουμε το μπελτέ της ντομάτας με λίγο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Κλείνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 15′-20′.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τον άνηθο και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσει το ρύζι.
Το βράζουμε για άλλα 5′ και μετά κλείνουμε την κατσαρόλα και τη φωτιά και το αφήνουμε για 20′ εκεί.

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!