tromaktiko: Σοκαριστικές - εικόνες με νεκρούς στρατιώτες στη Λιβύη

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Σοκαριστικές - εικόνες με νεκρούς στρατιώτες στη Λιβύη



Σοκαριστικές - εικόνες με νεκρούς στρατιώτες στη Λιβύη

Σοκαριστικές εικόνες που αποδεικνύουν την πρωτοφανή σκληρότητα, βία αλλά και απανθρωπιά του καθεστώτος του Καντάφι στην Λιβύη, ήρθαν στην δημοσιότητα
Σε αυτές φαίνονται τα πτώματα τουλάχιστον είκοσι ανθρώπων που με τα χέρια δεμένα...




 στην πλάτη έχουν σωριαστεί στο έδαφος στην πόλη Τέρνα στα ανατολικά παράλια της χώρας.

Κείτονται ο ένας δίπλα στον άλλον, κάνοντας μας να ανατριχιάζουμε από φρίκη… Πρόκειται για στρατιώτες οι οποίοι αρνήθηκαν να πυροβολήσουν αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές... Την απόφαση τους αυτήν την επέβαλλε η συνείδησή τους, την οποία και ήθελαν να έχουν καθαρή… πληρώνοντάς το όμως με την ίδια τους τη ζωή.

Την ίδια ώρα μάρτυρες αναφέρουν ότι στρατιώτες και μισθοφόροι σπέρνουν τον τόμο. Σύμφωνα με το δίκτυο Αλ Αραμπίγια, 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ 50.000 έχουν τραυματιστεί.

Η ανατολική Λιβύη έχει φύγει από τα χέρια του Καντάφι και τώρα προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο στην Τρίπολη αλλά και σε δυτικές πόλεις. Μέχρι και αμοιβή για όσους δώσουν πληροφορίες για τους ηγέτες της εξέγερσης, προσφέρει η Επιτροπή Λιβυκού Λαού για τη Γενική Ασφάλεια. Επίσης, καλεί τους διαδηλωτές να παραδώσουν τα όπλα τους. Όσοι το κάνουν αυτό ως αντάλλαγμα θα εξαιρεθούν από δικαστικές διώξεις.

Το μεγαλύτερο τμήμα της Τρίπολης είναι έρημο. Στους δρόμους βρίσκονται μόνο αστυνομικοί και στρατιώτες πιστοί στο καθεστώς, καθώς και μισθοφόροι, που σύμφωνα με πληροφορίεςΜαρτυρίες γιατρών από τη Λιβύη αναφέρουν ότι ένοπλοι πυροβολούν ανθρώπους σε νοσοκομεία αλλά και σε τεμένη. ανοίγουν πυρ και λεηλατούν.

Το καθεστώς φέρεται κατ' άλλες πληροφορίες να έχει στρέψει δύο πολεμικά πλοία να «κοιτούν» την πρωτεύουσα...

Εντωμεταξύ, στρατιώτες, Λίβυοι διπλωμάτες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και υπουργοί,εγκαταλείπουν τον Καντάφι και τάσσονται με το μέρος των διαδηλωτών



star.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!