tromaktiko: Ιταλία: Εκατοντάδες λαθρομετανάστες από την Τυνησία

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ιταλία: Εκατοντάδες λαθρομετανάστες από την Τυνησία




Τις τελευταίες μέρες στη Λαμπεντούζα, το νησάκι ανάμεσα στη Σικελία και τις ακτές της Αφρικής έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες λαθρομετανάστες από την Τυνησία. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, τουλάχιστον 100 άτομα έφτασαν στο νησί, ύστερα από ένα...



 περιπετειώδες ταξίδι με πλοιάρια.
Σήμερα τα ξημερώματα η ιταλική Ακτοφυλακή ακινητοποίησε στα ανοικτά του νησιού πλοιάριο με περίπου εκατό λαθρομετανάστες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι Τυνήσιοι, όπως διευκρίνισε η φιλανθρωπική οργάνωση Gruppo EveryOne.

Χθες στο νησάκι έφτασαν άλλοι 650 λαθρομετανάστες, προκαλώντας ανησυχία στις ιταλικές αρχές, που προσπαθούν να τους βολέψουν σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα μέχρι να πάρουν οδηγίες από το ιταλικό κράτος για την τύχη τους.

«Ερχονται περισσότεροι, μπορεί και χίλιοι μπορεί και περισσότεροι», δήλωσε στο Bloomberg o αρχικελευστής της ιταλικής Ακτοφυλακής Μάσιμο Μακερόνι. «Παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα καθώς ξετυλίγεται.»

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα για το ενδεχόμενο να κατακλυστεί η χώρα από ένα κύμα μεταναστών προερχόμενων από την Τυνησία και την Αίγυπτο. Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία ότι ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται και «τρομοκράτες» που δραπέτευσαν από τις φυλακές της Τυνησίας μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Μπεν Αλι



tanea.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!