tromaktiko: Σχετικά με φερυ-μποουτ στον Πορο

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με φερυ-μποουτ στον Πορο



Συγχαίρω τον αναγνωστη/συγγραφεα της ανάρτησης για τα φερυ-μποουτ στον Πόρο. Σιγουρα πρόκειται για κάποιον που δεν μένει εκει, αν και τετοιες αλήθειες πρεπει να τις αναδεικνύουν οι καθ εαυτου Ποριωτες.
Γνωριζω κι εγω τα απαραδεκτα συμβαινονται με το "καρτελ" των φερυ και την καλυψη του απο τους κρατουντες στην περιοχη. Οπως σε ολη τη Ελλαδα ετσι και σε αυτη τη μικρη κοινωνια του ομορφου νησιου τα παντα διαφεντευονται απο τους βολεμενους λιγους που καταχρασθηκαν ουκ ολιγα πικoιλοτροπως στα τελευταιa 20-30 χρονια ωστε να παρουσιαζονται σημερα ως παντοδυναμοι αρχοντες. Συνυπευθυνοι ο λιμεναρχης που με τις συγγενικες του καταβολες εχει μεταβληθει σε απολυτο "μοναρχη", οι τελευταιοι δημαρχοι που μπηκαν η τους εβαλαν στον στενο "αμαρτωλο" κυκλο τους, και φυσικα οι μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου μεγαλο-οικογενειες που δεν τις αγγιζεi τιποτα. Τα φερυ μποουτ ειναι μια αρρωστημενη κατασταση και ισως δεν εχει τοσο μεγαλη σημασια το ακριβο κομιστρο, οσο η υποτυπωδης εξυπηρετηση. Που ακουστηκε µετα τις 9 το βραδυ να σταματα η συγκοινωνια ?? Και ποιοι και για ποιους λογους επιτρεπουν τετοια αντι-συγκοινωνιακη υπηρεσια ?? Το καλοκαιρι που ο κοσμος θελει να παει ενα θεατρο στην Επιδαυρο η μια βολτα για φαγητο στα γειτονικα χωρια η στο Πορτο-Χελι, αλλα και αντιστροφως, οι λεβεντες φερυμποτιανοι ως νεοι μεγαλοεφοπλισταδες αραζουν τα σκαφη τους απο τις 10.30-11.00 το βραδυ ενω το νησι αλλα και ο Γαλατας σφυζουν απο την νυκτερινη ζωη των παραθεριστων Ελληνων και ξενων. Λεγεται οτι ζητουν εξτρα αποζημιωση για νυκτερινη απασχοληση που δεν δυνανται ! να δικαιολογησουν και να πληρωσουν οι δυο Δημοι, αλλα η αληθεια ειναι οτι αυτο ειναι μια προφαση και ποτε δεν ειχαν την προθεση να λετουργησουν το πορθμειο κατα τη διαρκεια της νυκτας. Κατι αντιστοιχο συμβαινει με τα ωρισμενου αριθμου ταξι οπως και με τα δυο μοναδικα λεωφορεια του νησιου που τα βλεπει κανεις μονο 2 μηνες το καλοκαιρι. Συμβαινουν δυστυχως και αλλα απαραδεκτα στο νησι που εχουν να κανουν με διαφορους ημερησιους και νυκτερινους μαγαζατορες, με τις διακρισεις στο αποκαλουμενο «απαγορευτικο» της κυκλοφοριας, αλλα κυριως σ! το απαραδεκτο και ακρως επικινδυν! ο φαινομενο της ανεξελεγκτης κυκλοφοριας των σκουτερ με τα ολοσβηστα φωτα και τους αναβατες τους χωρις κρανος. Και το κυριωτερο η πλειοψηφια απο τους αναβατες ειναι ανηλικα παιδια ακομη και 12 ετων με την αστυνομια και το λιμενικο να παρακολουθουν απαθεις καθοσον για τους παραπανω λογους δεν ειναι και πολλα αυτα που μπορου να πετυχουν. Περιοριζονται ομως στο να δινουν κλησεις σε ξενα αυτοκινητα παραθεριστων απλαγια να δικαιολογησουν την υπαρξη τους.
Το νησι ειναι εκπλητικα ομορφο και αρεσει στον κοσμο που το επισκεπτεται. Αρκει ομως μονη της η φυσικη ομορφια να καλυψει τα αρνητικα συμβαινοντα ?? Σε αλλους ναι σε αλλους οχι.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!