tromaktiko: Μικρό χωριό, μεγάλη δύναμη

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Μικρό χωριό, μεγάλη δύναμη



Παραδοσιακό χωριό αριστερά του δρόμου Καλαμάτας – Κάμπου, με κατεύθυνση προς το Ταΰγετο. Αποτελεί δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Δυτικής Μάνης με τους οικισμούς Κουρή, Χαραυγή και Μαρβίνιτσα ή Μαυρινίτσα... Τα Σωτηριάνικα βρίσκονται πολύ κοντά στην Καλαμάτα, την πρωτεύουσα του Ν. Μεσσηνίας. Οι κάτοικοι ασχολόυνται με την καλλιέργεια της ελιάς και την κτηνοτροφία. Ο επισκέπτης θα χρειαστεί να διανύσει μόλις 15 χιλιόμετρα για να αντικρίσει το γραφικό αυτό χωριό, που ξεχωρίζει για την απαράμιλλη ομορφιά του.

Σε κοντινή απόσταση, νότια από το χωρίο και ανάμεσα σε ελαιώνες, κάποιος μπορεί να επισκεφθεί τους ναούς του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Κυριακής. Στο σημείο, μάλιστα, ξεκινά η διαδρομή για το περίφημο Μπίλιοβο, ένα λιθόστρωτο καλντερίμι που οδηγεί στο χωριό Αλτομιρά. Τέλος, στον οικισμό Χαραυγή σώζεται το εντυπωσιακό Οχυρό των Καπετανάκιδων, ιστορικό παρατηρητήριο της Μάνης.

pliatsikonews: Ωραίο χωριό στη μεσσηνιακή μάνη, αξίζει να το επισκεφθείτε και σας προτείνουμε κάθε Κυριακή τω αποκριών και 26 Ιουλίου κάθε χρόνο που διοργανώνουν πανηγύρια με παραδοσιακά προϊόντα και έθιμα που θα σας κάνουν να ξαναπάτε.....

διαβάστε περισσότερα στο http://sotirianika.tk/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!