tromaktiko: Συνεχίζονται τα επεισόδια στη Πάτρα

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζονται τα επεισόδια στη Πάτρα



Συνεχίζονται τα επεισόδια στη ΠάτραΈνταση και επεισόδια, ευτυχώς σε φραστικό ακόμα επίπεδο, συμβαίνουν σε καθημερινή βάση στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.
Οι εντάσεις μεταξύ πολιτών που περπατούν και απολαμβάνουν τον πεζόδρομο και παραβατών οδηγών που προκλητικά είτε με μηχανή, είτε
με αυτοκίνητο, επιλέγουν να κινηθούν στο σημείο, είναι πολλές και αν το πράγμα δεν ελεγχθεί, θα έχουμε χειρότερα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το χθεσινό γεγονός, στο οποίο γνωστός Πατρινός γιατρός που περπατούσε μαζί με την παρέα του στην Ρήγα Φεραίου, δεν άλλαξε την πορεία του όταν οδηγός αυτοκινήτου μπήκε με το όχημα του και κινήθηκε αντίθετα με τον γιατρό, στον πεζόδρομο.
Το όχημα σταμάτησε λίγα εκατοστά από την παρέα των πεζών, για να ακολουθήσει φραστική επίθεση του ενός προς τον άλλον, με αποτέλεσμα τα αίματα να ανάψουν και παρά λίγο οι δυο άνδρες να έρθουν στα χέρια.
Επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, αλλά ο οδηγός εγκατέλειψε το σημείο πριν αυτή εμφανιστεί.
Οι πεζοί κράτησαν την πινακίδα του οχήματος και παρέδωσαν τα στοιχεία στους άνδρες του περιπολικού.
Σήμερα το πρωί και ενώ οι Δημοτικοί αστυνομικοί περπατούσαν στον πεζόδρομο, η κυρία με το μηχανάκι της επέλεξε να μπει στην απαγορευμένη για τα οχήματα περιοχή και αγνοώντας την παρουσία τους, κινήθηκε προς την οδό Γούναρη.
Οι αστυνομικοί στήθηκαν στο μέσο του πεζοδρόμου και με σήμα την σταμάτησαν, αλλά η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το μηχανάκι ήταν τέτοια, που κατάφερε να το σταματήσει λίγα εκατοστά από το πόδι του δημοτικού αστυνομικού (ΦΩΤΟ).
Ακολούθησε δημόσιος διάλογος και με το επιχείρημα ότι δεν γνώριζε περί πεζοδρόμου, η οδηγός προσπαθούσε να αποφύγει την επιβολή του προστίμου, κάτι που τελικά δεν κατάφερε.
Βρεθήκαμε όμως μπροστά σε ένα άλλο πρόβλημα.
Αυτό των μονίμων κατοίκων.
Οι οποίοι μέχρι την δημιουργία του πεζοδρόμου πάρκαραν τα μηχανάκια τους κυρίως στις εσοχές που δημιουργούσε η αρχιτεκτονική των κτηρίων, μέσα από τα πεζοδρομία, ενώ δεν λείπουν και τα ιδιωτικά γκαραζ αυτοκινήτων.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, ότι οι αστυνομικοί του δήμου τους βεβαιώνουν παράβαση ακόμα και όταν το μηχανάκι τους είναι σταματημένο, στην είσοδο του σπιτιού τους!!! Μάλιστα μας επέδειξαν μια τέτοιου είδους κλήση.
Από την πλευρά του δήμου η κ. Λένα Καλεντζωτη μας είπε, πως εχει ληφθεί μέριμνα για τους κατοίκους της περιοχής, όμως η προσπάθεια μας να βρούμε την πολιτική προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρία Ρουβαλη, για να μας εξηγήσει πως ενώ υπάρχει μέριμνα κόβονται κλήσεις, αυτή για ακόμα μια φορά δεν πέτυχε!!!
thebest.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!