tromaktiko: Σχετικά: "Κεραία κινητής σε ενοικιαζόμενα δωμάτια"

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά: "Κεραία κινητής σε ενοικιαζόμενα δωμάτια"



Διαβάζοντας φίλε μου την απάντησή σου μου θύμισες την Ιταλική παροιμία : "Η μάνα του βλάκα είναι συνέχεια γκαστρωμένη " δηλαδή όχι μόνο δεν θα εκλείψει το είδος αλλά αυξάνεται και ο πληθυσμός του.
Αφορά την ανάρτηση http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_6217.html. Δεν φτάνει που δεν ξέρεις τι σου γίνετε προσπαθείς να βγείς και απο πάνω. Μάθε λοιπόν άνθρωπε που τρομοκρατείς τους υπολοίπους συνανθρώπους σου αλλά και το παίζεις ξερόλας οτι :
A) οσο περισσότερες κεραίες τόσο καλύτερα για τον χρήστη του κινητού.
Αυτό κυριε ξερόλα μπορείς να το πληροφορηθείς απο την ΕΕΤΤ (είναι η Ανεξάρτητη Αρχή η οποία αποτελεί τον Εθνικό Ρυθμιστή που ελέγχει, ρυθμίζει και εποπτεύει: (α) την αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών, στην οποία δραστηριοποιούνται οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ασύρματων επικοινωνιών και διαδικτύου και (β) την ταχυδρομική αγορά, στην οποία δραστηριοποιούνται οι εταιρείες παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ταχυμεταφοράς) αν πατήσεις εδώ http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Electronic_Communications/Antennas_EMR/health/BaseStationRdt/NetCondense/ θα δεις ότι ! : "Η αύξηση του πλήθους των σταθμών βάσης έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της μέσης απόστασης από το χρήστη. Επιπλέον, το κινητό τηλέφωνο είναι σχεδιασμένο ώστε να λειτουργεί σε διάφορα επίπεδα ισχύος και να χρησιμοποιεί μόνο την εκπεμπόμενη ισχύ που είναι απαραίτητη για την επικοινωνία με το δίκτυο εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη ποιότητα ραδιοεπικοινωνίας με το σταθμό βάσης. Όσο εγγύτερα βρίσκεται ο χρήστης του κινητού τηλεφώνου στο σταθμό βάσης τόσο χαμηλότερη είναι η ισχύς εκπομπής του κινητού. Ανάλογα προς τη μείωση της ισχύος εκπομπής του κινητού μειώνεται και η τιμή του SAR που δημιουργεί η συσκευή στο κεφάλι του χρήστη. Συνεπώς, η πύκνωση του δικτύου σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας έχει ως αποτέλεσμα την ελάττωση της εκπεμπόμενης ισχύος από τα κινητά τηλέφωνα, αφού στην περίπτωση αυτή, γίνεται εκπομπή της ελάχιστης δυνατής ισχύος για τη λειτουργία της συσκευής."

B.Η χρήση του κινητού είναι εκείνη που επιβαρύνει τον άνθρωπο και όχι της κεραίας. Αυτό κύριε ξερόλα μπορείς να το πληροφορηθείς απο εδω : http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Electronic_Communications/Antennas_EMR/health/Research/HealthConclusion/
"Τα κινητά τηλέφωνα και οι σταθμοί βάσης δημιουργούν αρκετά διαφορετικά χαρακτηριστικά έκθεσης. Η έκθεση σε πεδία ραδιοσυχνοτήτων είναι πολύ υψηλότερη για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων σε σχέση με αυτούς που κατοικούν πλησίον σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας. Εκτός από σήματα που εκπέμπονται περιοδικά για τη διατήρηση της σύνδεσης με τους γειτονικούς σταθμούς βάσης, τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν μόνο κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Αντίθετα, αν και οι σταθμοί βάσης κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν συνεχώς, τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολίας στα οποία εκτίθεται το κοινό είναι πολύ χαμηλά, ακόμα και για όσους κατοικούν πολύ κοντά στην εγκατάσταση."

Μετά απο αυτά νομίζω οτι δίκαια μπορώ να αναπαράγω μέρος της ανάρτησης σου και το δικό σου ερωτήματα να στο απευθύνω με την σειρά μου εγω : "Αγαπητέ μου γιατί στέλνετε απαντήσεις...
μόνο και μόνο για να το παίξετε ξερόλας ενώ δεν ξέρετε τι σας γίνεται;;"

Tι άλλο βέβαια για επίλογο καλύτερο απο μια αναπαραγωγή του δικού σου :
"Γι'αυτό μην παραπληροφορείτε και γράφετε ότι μ........ σας κατέβει!
Άντε γιατί όλοι παντογνώστες" γίναTE....

Αναγνώστης

---------------------------------------



Είμαι μηχανικός τηλεπικοινωνιών και επειδή τόσο καιρό διαβάζω όλες τις ανακρίβειες που λέγονται σχετικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, θα ήθελα να προσθέσω και εγώ κάποια πράγματα.

Αυτός που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την κεραία δέχεται και την μικρότερη ακτινοβολία, αυτό επειδή η ακτινοβολία από την κεραία εκπέμπεται σε σχήμα ομπρέλας, δηλαδή κατεβαίνει στο έδαφος στην περίμετρο του κυκλικού δίσκου που σχηματίζει. Άρα να ανησυχείτε περισσότερο για τις κεραίες που βρίσκονται σε απόσταση από εσάς και όχι για αυτές που είναι δίπλα σας. Έστω ότι καταφέρατε να διώξετε μια κεραία από δίπλα σας, να ξέρετε ότι αυτό που καταφέρατε είναι να ανεβάσουν την ισχύ στις υπόλοιπες ώστε να καλύψουν το σήμα και τώρα δέχεστε περισσότερη ακτινοβολία. Αυτό σημαίνει πως όσο περισσότερες είναι η κεραίες, λειτουργούν με χαμηλότερη ισχύ και εκπέμπουν λιγότερη ακτινοβολία. Όταν υπάρχουν λίγες κεραίες λειτουργούν με μεγαλύτερη ισχύ και εκπέμπουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ακτινοβολία. Επίσης το κινητό τηλέφωνο εκπέμπει πολύ μεγαλύτερη ακτινοβολία στο σώμα μας από την κεραία όταν μιλάμε ή όταν έχει χαμηλό σήμα! Τέλος να προσθέσω πως η ακτινοβολία του κινητού και της κεραίας μαζί είναι αστεία μπροστά σε αυτήν που δεχόμαστε έστω και για 2 λεπτά από το πιστολάκι. Με λίγα λόγια, μην επαναλαμβάνετε ότι ακούτε στην τηλεόραση και ότι σας λέει ο διπλανός που το άκουσε από τον παππού του. Υπάρχουν εκατοντάδες επιστημονικά άρθρα που μπορείτε να βρείτε και να ενημερωθείτε μόνοι σας και να έχετε δική σας άποψη επί του θέματος.

Aναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!