tromaktiko: "Σχετικά με "Δίκαιη λύση στο θέμα του καπνίσματος"

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

"Σχετικά με "Δίκαιη λύση στο θέμα του καπνίσματος"



"Άλλα φίλε μου αντικαπνιστή αν θέλεις να πας σε rock bar, gay bar, straight bar, ταβέρνα, σκυλάδικο, κυριλέ εστιατόριο κλπ θα πρέπει να ανεχτείς την rock , τους gay, τους straight, την τσίκνα, τα σκυλοτράγουδα, τις ακριβές τιμές κλπ"
ΜΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ; ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΤΩ ΚΑΤΙ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ. ΤΟ ΒΡΩΜΟ-ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΟΥ, ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΩ ΣΑΝ ΤΕΚΕΣ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΒΛΑΒΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ.

"Πιο δημοκρατική λύση δεν έχω δει τον τελευταίο καιρό και εσύ μου την παρουσιάζεις σαν φασισμό!"

ΑΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΧΟΥΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ, ΕΤΣΙ;

ΕΙΣΤΕ ΑΣΤΕΙΟΙ...ΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΜΠΡΟΥΤΖΟΒΛΑΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΛΙΓΟ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ...! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
Αναγνώστης

--------------------------------------



Θα σου πω καλέ μου άνθρωπε εγώ αμέσως γιατί θεωρεί φασιστικό ο μη καπνιστής να υπάρχουν δύο κατηγορίες μαγαζιών.
(http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_2665.html#more)


Θα αναγκαστεί σε μία τέτοια περίπτωση ο συμπαθέστατος μη καπνιστής να πάει μόνος του ή με τον σύντροφό του ή άντε με δύο φίλους στο μαγαζί των μη καπνιστών και θα είναι μόνοι τους. Θέλει και εσένα μαζί του που καπνίζεις (!) , αλλά να μην καπνίζεις για να περάσει καλά και να έχει γύρω του κόσμο. Τώρα σου λέει που υπάρχει ο νόμος, θα κάτσεις εδώ μαζί μου, θα περνάμε το ίδιο καλά όπως περνούσαμε παλιά με τη διαφορά ότι πότε πότε ρε αδερφέ θα βγαίνεις και θα κάνεις το τσιγαράκι σου. Αυτή η "καταπληκτικότατη" ιδέα, έχει γίνει (μαζί με το "εγώ την υγειά μου θέλω") μότο των μη καπνιστών. Δηλαδή ρε φίλε, θα πάω με την κοπελιά μου που καπνίζουμε και οι δύο σε μία ζωντανή παράσταση και εγώ θα ακούσω τα μονά κι εκείνη τα ζυγά τραγούδια του προγράμματος και μετά στο σπίτι θα ανταλλάξουμε απόψεις; Ή μήπως να κάτσουμε κι οι δύο έξω και να στήσουμε αφτί μπας και τσακώσουμε κανένα κρεσέντο;


Τέλος κάτι άλλο που με ενοχλεί είναι το επιχείρημα των καπνιστών ότι "είμαστε η πλειοψηφία, άρα πρέπει τα δικαιώματά μας καταστούν σεβαστά". Δηλαδή ο σεβασμός αποδίδεται ανάλογα με την ποσότητα; Και δέκα άνθρωποι που καπνίζουν να υπήρχαν στην Ελλάδα, από τη στιγμή που πωλούνται τσιγάρα, πρέπει να αφήσουν έστω και ένα μαγαζί όπου θα μπορούσαν να πάνε ανενόχλητοι. Δεν ζητάμε πολλά. Ας χαρακτηρίσουν 99 μαγαζιά μη καπνιστών και 1 καπνιστών. ..Έλα όμως που μετά και πάλι κουφάλα μη καπνιστή εκεί θα έρχεσαι...
Aναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!