tromaktiko: Σχετικά με την Απάντηση στο: "Κεραία κινητής σε ενοικιαζόμενα δωμάτια"

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με την Απάντηση στο: "Κεραία κινητής σε ενοικιαζόμενα δωμάτια"



Ο εύθικτος αναγνώστης και υπερ-παντογνώστης, είναι προφανώς ημιμαθής. Βασικά και οι δυο αντιμαχόμενοι είναι ημι-μαθείς, ή τελος πάντων είναι φανερό ότι δε γνωρίζουν το αντικείμενο, όμως ενώ ο ένας είναι αξιοπρεπής, ο άλλος είναι ειρωνικός...
Αν και μηχανικός με διδακτορικό στο συγκεκριμένο θέμα, που έχω μετρήσει πάαααρα πολλές εγκαταστάσεις κεραιών, να δηλώσω κι εγώ άσχετος για να μην προσβληθούν οι προηγούμενοι.
Το πυκνότερο δίκτυο είναι σαφως προτιμότερο.
Το παράδειγμα με τον Υμηττό είναι εντελώς άσχετο: μιλάμε για άλλα κεραιοσυστήματα και άλλη τάξη μεγέθους εκπεμπόμενης ισχύος (Οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν λίγες δεκάδες Watt, ενώ του Υμηττού μέχρι εκατοντάδες kiloWatt!).
Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, αυτοί που μένουν στο ίδιο το κτίριο δεν έχουν πρόβλημα, δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο με τα απέναντι κτίρια (οι συγκεκριμένες κεραίες δεν εκπέμπουν σχεδόν καθόλου ακριβώς από κάτω τους).
Το να μιλάμε όλη μέρα με το κινητό κολλημένο στο κεφάλι μας και να γκρινιάζουμε για μια κεραία, είναι σα να καπνίζουμε 4 πακέτα τη μέρα και να μας φταίει το νέφος της Αθήνας. Εξάλλου, πόσοι δεν έχουν 3-4 κινητά μέσα στο σπίτι, 1-2 wifi (συν αυτά των γειτόνων...)?
Στην εποχή του ιντερνετ ο καθένας που διαβάζει ένα αρθράκι νομίζει ότι έγινε ειδικός. Δεν είναι απλά θέματα οι ακτινοβολίες και δυστυχώς υπάρχει πολύ παραπληροφόρηση προς κάθε κατεύθυνση. Ούτε αθώες είναι, αλλά ούτε πρέπει να ξηλώσουμε ότι μοιάζει με κεραία.

Aναγνώστης
-----------------------------------------------------


Με την σειρά μου θέλω να απαντήσω στον φίλο που ισχυρίζεται ότι να πάμε να αράξουμε όπως λέει στον Υμηττό. Θα ήθελα να του επισημάνω την σημασία του πικνού δυκτίου (ομπρέλα όπως το λένε) που συνεπάγεται την ελάχιστη δυνατή λειτοργία σε εκπομπή σήματος έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των καταναλοτών οσο λιγότερες κεραίες τόσο χειρότερο.

Αλλά με τον πόλεμο που έχουν κάποιοι ανοίξει κατά των κεραιών, ΑΛΛΑ μιλάνε με 2 κινητά, αυτό δεν πειράζει.

Και να ρωτήσω και κάτι άλλο τον φίλο που λέει για τις κεραίες, οι διάφοροι φορείς όπως ΕΕΑΕ κατά πρώτο και κύριο λόγο, τι ρόλο βαράει; Και μην γυρίσετε να πείτε ότι είναι σε συνεννόηση και συμφωνία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, γιατί τα περισσότερα δικαστήρια και κατεδαφίσεις κεριαών επέρχονται από καταγγελίες προς την ΕΕΑΕ και άλλους φορείς δημοσιού. ΓΙΑΤΙ; γιατί η Ελλάδα για να βγάλει άδειες στην κινητή θέλει 1,5 με 2 χρόνια στην καλύτερη.

Ας μάθουμε λοιπόν λίγο τα νομοθετικά πλάισια και τι σημαίνει εκπομπή σήματος και όχι ακτινοβολία όπως θέλουν να την λένε και μετά να μιλάμε σε δημόσια blogs για θέματα που αφορούν όλους.
Aναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!