tromaktiko: Γενικοί γραμματείς Υπουργείων και δαιφάνεια!

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Γενικοί γραμματείς Υπουργείων και δαιφάνεια!



Θα θυμάστε όλοι την αποστολή βιογραφικών για την κάλυψη των θέσεων γενικών γραμματέων των Υπουργείων σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης για αξιοκρατία και διαφάνεια.

Τα φαινόμενα απατούν διότι το...
90% (για να μην σας πω το 100%), είναι όλοι οι δικοί τους άνθρωποι, παιδιά, ανήψια, γυναίκες και συγγενείς γενικώς παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, πρώην Βουλευτών, Υπουργών, Υφυπουργών, Γραμματέων και συνδικαλιστών.
Να χαίρονται λοιπόν την διαφάνεια,τα νέα ήθη και την αξιοκρατία που έφεραν στην χώρα μαζί με την κατοχική κυβέρνηση. Είναι ντροπή να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό σε τέτοιο βαθμό.
Είναι το ίδιο άχρηστοι,ανίκανοι,αμόρφωτοι και σφετεριστές μιας σάπιας εξουσίας βασισμένης στον λαϊκισμό και στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων και όχι στην εξυπηρέτηση των ελλήνων πολιτών, με όσους κυβέρνησαν τη χώρα σε προηγούμενες περιόδους και κυρίως με τον ακατανόμαστο πρώην Πρωθυπουργό της Ραφήνας ,του Play station και της άκρα του τάφου σιωπής.

Προσπαθούμε όλοι να εξηγήσουμε πολιτικές σκέψεις και πράξεις όταν στην ουσία δεν υπάρχουν πολιτικοί και οι πράξεις τους είναι τουλάχιστον αποτέλεσμα ερασιτεχνών και όχι επαγγελματιών πολιτικών.

Υπάρχουν χιλιάδες πολίτες με μεταπτυχιακά,γνώσεις, μα πάνω απ' όλα μυαλό και κέφι για δουλειά αλλά όλοι πνιγόμαστε στη "ρουφίχτρα" της σάπιας εξουσίας και ενός συστήματος σαπίλας και σήψης.

Δεν θέλουν ανοιχτά μυαλά,δεν θέλουν έξυπνους ανθρώπους,δεν θέλουν ξεχωριστές δράσεις και πράξεις πέραν αυτών που τους υπαγορεύει το συμφέρον τους.

Θέλουν ανθρώπους δικούς τους,να τους χειραγωγούν όπως και όταν θέλουν, σε μια αλληλεξαρτώμενη σχέση "αγάπης" και αλληλοεξυπηρέτησης συμφερόντων.

Κάθε απόκλιση από την πορεία που θέλουν αποτελεί κίνδυνο για το σύστημα και τους ίδιους και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που πάντα τοποθετούν δικούς τους ανθρώπους στο σύστημα.

Μέχρι να αλλάξει οι έλληνες θα μεταναστεύουν και όλο το δυναμικό της χώρας θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άλλα κράτη ενώ εδώ θα μένουν οι ρομαντικοί πατριώτες,οι μετανάστες και οι λαθρομετανάστες προσφέροντας τις υπηρεσίες τους όπως η διατήρηση του συστήματος,πολλούς εργάτες και πλύσιμο τζαμιών στα αυτοκίνητα μας στα φανάρια των δρόμων,και με παράλληλη πώληση ευτελών προϊόντων σε ένα ατελείωτο και απίστευτο παζάρι έτσι όπως έχει μετατραπεί η σύγχρονη μετα-Ολυμπιακή Ελλάδα.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό, δεν είναι μόνο κοινωνικό, δεν είναι μόνο πολιτικό.Είναι πολυδιάστατο που έχει να κάνει ακόμα και με αισθητικούς λόγους στην χώρα που γέννησε τις επιστήμες,τα γράμματα,τις τέχνες,τον πολιτισμό.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των πολιτκών οι οποίοι κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είχαν εξοριστεί,εκτελεστεί ή κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία.

Έτσι θα ενεργούσαν σε άλλες εποχές οι έλληνες και όχι όπως τώρα που σαν κότες περιμένουν καλύτερες ημέρες από τους χειρότερους πολιτικούς που υπήρχαν ποτέ στην μετ'επαναστατική ελλάδα (1821).

Είναι απίστευτα λίγα και ανεπαρκή τα αντανακλαστικά των νεοελλήνων που χάνοντας την πλασματική ευδαιμονία τους μέσα σε αυτή τη κρίση,έχουν δυστυχώς απωλέσει και τη μνήμη τους και το τρόπο αντίδρασης τους συνεπεία προφανώς μιας καταθλιπτικής περιόδου στην οποία έχουν υποπέσει οι περισσότεροι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!