tromaktiko: Πρωτάθλημα από τον… Άρη!

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτάθλημα από τον… Άρη!



Λίγο πριν το ντέρμπι των αιωνίων, το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά. Και μια από τις πιο… θερμές αγωνιστικές ξεκινάει με τον Εργοτέλη να υποδέχεται την Καβάλα, τον Πανιώνιο να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ και φυσικά το ματς που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη μάχη του τίτλου. Άρης-Ολυμπιακός (19:30, NS1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΚΑΒΑΛΑ

Είναι το ματς που μιλάει… ευρωπαϊκά. Το όνειρο για την πέμπτη θέση και τα πλέι οφ είναι ζωντανό για τις δύο ομάδες, έστω κι αν ακόμα απομένουν πολλές αγωνιστικές για να ανατραπεί η κατάσταση και τα όνειρα να μετατραπούν ενδεχομένως ακόμα και σε εφιάλτη. Ο Εργοτέλης με τη νίκη του την προηγούμενη αγωνιστική μπορεί να νιώθει ασφαλής για την παραμονή του στην κατηγορία, αλλά με το πρόγραμμα που τον περιμένει (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός) οφείλει να είναι σε εγρήγορση. Η Καβάλα είναι στα πλέι οφ και θέλει να διατηρήσει την απόστασή της από τον Άρη, έχοντας επίσης ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να περιμένουν τις επόμενες αγωνιστικές.

STATUS: Passport!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (NS4)
ΜΕΡΟΣ: Παγκρήτιο
GROUP: Τριάρες!!

Πλούσια σε θέαμα και γκολ είναι τα παιχνίδια ανάμεσα σε Εργοτέλη και Καβάλα, στην σύντομη προϊστορία που έχουν. Η Καβάλα ήταν εκείνη που κέρδισε με 3-1 στον πρώτο γύρο στο «Ανθή Καραγιάννη», παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα της πριν ένα χρόνο με το ίδιο σκορ στο ίδιο γήπεδο. Όσο για τη μοναδική φορά που έχουν αναμετρηθεί στο Παγκρήτιο; Εκεί τα πράγματα ήταν πιο λιτά, με τον Εργοτέλη να επικρατεί 1-0 χάρη στο γκολ του Βερπακόφσκις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Θάνος, Καρσιώτης, Κωσταράς
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Εργοτέλη. Εκτός για την Καβάλα είναι ο τιμωρημένος Χργκόβιτς και ο τραυματίας Βουτσίτσεβιτς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κοιτάζει ψηλά. Θέλει να παραμείνει στην τρίτη θέση και να μην αυξηθεί η διαφορά με τον όποιο δεύτερο ενόψει πλέι οφ. Ο Πανιώνιος κοιτάζει προς τα κάτω. Οι δύο συνεχόμενες ήττες, με το αρχικό ξέσπασμα, τον έφεραν εκ νέου σε δεινή θέση στην προσπάθειά του να παραμείνει στην κατηγορία και νιώθει πλέον και τη Λάρισα σε απόσταση αναπνοής. Αμφότεροι προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα, που θέλουν να τα ξεπεράσουν, ενώ ο ΠΑΟΚ λογικά θα έχει ένα κομμάτι του μυαλού του και στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την προσεχή Πέμπτη.

STATUS: Βίοι αντίθετοι!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Νέας Σμύρνης
GROUP: Δεν πάει πλατεία!

Για τον ΠΑΟΚ υπάρχουν καλά και κακά νέα. Αντιστρόφως ανάλογα με τον Πανιώνιο. Τα καλά είναι πως στις τελευταίες τρεις επισκέψεις του στη Νέα Σμύρνη έχει φύγει αήττητος, έχοντας μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Τα κακά νέα είναι πως πριν το 2008, είχε μόλις μία νίκη στην περασμένη δεκαετία και η παράδοση ήταν υπέρ του Πανιωνίου. Όπως είναι και η συνολική, με τον δικέφαλο να έχει φύγει μόλις 10 φορές, σε σύνολο 54 αναμετρήσεων, νικητής από τη Νέα Σμύρνη. Οι δύο ομάδες είχαν αγωνιστική 12 Φεβρουαρίου και το 2001 με τελικό αποτέλεσμα 1-1.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σταθόπουλος, Καρατζίκας, Γούκος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Οι Κοντοές, Κουμορτζί και Λάτκα είναι τιμωρημένοι, ενώ η συμμετοχή του Κώστα Μήτρογλου θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Δεν θα αγωνιστούν οι τιμωρημένοι Κοντρέρας και Σνάουτσνερ, ενώ επιστρέφει ο Κουτσιανικούλης.

ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπορεί το όνομα να βρίσκεται στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει μεγαλύτερη χάρη. Ο λόγος είναι πως ο Άρης έχει περισσότερους από έναν λόγο να ψάξει τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό και οι ερυθρόλευκοι θέλουν πάση θυσία το διπλό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προσπαθεί να ανακάμψει βαθμολογικά και να μπει στην πεντάδα, θέλει να συνεχίσει το καλό που ξεκίνησε στο ΟΑΚΑ, ενώ μην ξεχνάτε και τον… Χαβίτο! Για τον Ολυμπιακό, οι λόγοι είναι καθαρά αγωνιστικοί, αφού ξέρει πως με νίκη θα αγχώσει τον Παναθηναϊκό ενόψει ντέρμπι, αλλά κυρίως θα διατηρηθεί σε διαφορά ασφαλείας.

STATUS: Θεοί του Πολέμου!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 19:30 (NS1 & HD)
ΜΕΡΟΣ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
GROUP: Μετεξεταστέοι!

Όπως γράψαμε στο «status» και οι δύο θέλουν. Ένα μεγάλο ζήτημα, όμως, είναι αν μπορούν. Η φετινή χρονιά καταδεικνύει το αντίθετο και το Σάββατο χρειάζονται απαντήσεις. Ο Άρης, αφενός, δεν έχει κερδίσει ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Έχασε από τον Παναθηναϊκό, διασύρθηκε από την ΑΕΚ, ήρθε ισόπαλος με τον ΠΑΟΚ. Η έδρα του είναι το μεγάλο του πρόβλημα φέτος κι έχει μόλις πέντε νίκες σε έντεκα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει κερδίσει ντέρμπι εκτός έδρας. Έχασε στο κύπελλο στην Τούμπα, έχασε στο πρωτάθλημα από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, έχασε ακόμα και στο Καυταντζόγλειο. Ποιος θα αποδειχθεί πιο ασθενής το Σάββατο?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σιδηρόπουλος, Πάνου, Αλεξέας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο τραυματισμός του Μιχάλη Σηφάκη δεν θα του επιτρέψει να αγωνιστεί, ενώ αμφίβολος είναι ο Καστίγιο, που έχει ίωση. Μοναδικά προβλήματα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ο Βασίλης Τοροσίδης, που επίσης προσβλήθηκε με ίωση και ο τιμωρημένος Κέβιν Μιραλάς.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Γιώργος Παράσχος έπιασε δουλειά με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Αποτέλεσμα, έστω! Το διπλό στις Σέρρες έκανε τον Ηρακλή να πατάει στα πόδια του και ο αγώνας την Κυριακή είναι από εκείνους που αν κερδίσει δίνουν… έξι βαθμούς. Τρεις που θα πάρει εκείνος και τις που θα στερήσει από τον Αστέρα, ο οποίος ψάχνει ομάδες να βάλει από κάτω. Η ομάδα της Τρίπολης δεν έχει δει προκοπή ή νίκη με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο και οι ισοπαλίες δεν αρκούν για να σώσει την κατηγορία, ειδικά όταν οι ανταγωνιστές του την ίδια στιγμή κερδίζουν.

STATUS: Να τελειώνουμε…
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Καυταντζόγλειο
GROUP: Παραδοσιακά… γηραιός!

Η παράδοση είναι… φόλα Ηρακλής! Οκτώ φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες και ο Αστέρας έχει κερδίσει μόλις ένα παιχνίδι κι αυτό ήταν για το κύπελλο. Ο γηραιός σε αγώνα πρωταθλήματος δεν έχει χάσει ουδέποτε από την ομάδα της Τρίπολης, η οποία αν εξαιρέσουμε το ματς κυπέλλου έχει κατορθώσει να πετύχει μόλις δύο γκολ στον Ηρακλή! Επιπλέον, στις δύο προηγούμενες επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη, ο Αστέρας έχασε με σκορ καρμπόν (σ.σ. 1-0) από Άρη και ΠΑΟΚ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τσινιάρης, Μπαλτάς, Τουμπακάρης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Κατσικάς που τραυματίστηκε δεν είναι στη διάθεση του Γιώργου Παράσχου όπως και ο τιμωρημένος Ντάνι, αλλά επιστρέφουν οι Γιάκομπ, Αραμπατζής και Κυριαζής. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Φορτούνη και Πουλίδου, που είναι τραυματίες, ενώ δεν θα παίξει ο άρρωστος Ματούσιακ.

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Είναι αγώνας μονόδρομος. Και μονόδρομος που ίσως οδηγήσει έναν εκ των δύο σε αδιέξοδο. Αν η Κέρκυρα κερδίσει τον Πανσερραϊκό, τότε προφανώς και τον ρίχνει στη Β’ Εθνική, αφού ενδεχόμενη επιστροφή του θα φαντάζει με θαύμα! Παράλληλα, οι Φαίακες θα πάρουν αέρα παραμονής και θα διατηρηθούν σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα των Σερρών παίζει ένα ακόμα τελευταίο χαρτί. Το προτελευταίο το έκαψε, χάνοντας από τον Ηρακλή και αν το κάψει και αυτό, καίγεται. Μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες μοιάζει δύσκολο να αναγεννηθεί και με εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα να ακολουθεί.

STATUS: Στο χείλος της καταστροφής!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (NS4)
ΜΕΡΟΣ: ΕΑΚ Κέρκυρας
GROUP: Δεν του πάει το νησί!

Δεν είναι μόνο η κακιά του μοίρα που πρέπει να ξεπεράσει, αλλά και η κακιά του παράδοση. Ο Πανσερραϊκός έχασε στον πρώτο γύρο από την Κέρκυρα, έχασε πέρυσι με 4-0 στην Κέρκυρα και γενικότερα δεν έχει και τις καλύτερες των αναμνήσεων στο νησί. Πέντε φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες και οι Σερραίοι δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν ούτε μια φορά. Μοναδικό επίτευγμα μια ισοπαλία το 2007 στο πλαίσιο της Β’ Εθνικής, ενώ το ματς της Κυριακής θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουν στην Κέρκυρα στο πλαίσιο της μεγάλης κατηγορίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Αρετόπουλος, Μποζατζίδης, Δημητριάδης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Πλήρης θα παραταχθεί η Κέρκυρα. Δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Πανσερραϊκό.

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Οι δύο ομάδες που πρεσβεύουν σε μεγάλο ποσοστό την τρέλα που υπάρχει από την έκτη θέση και κάτω. Ο Ατρόμητος σκεφτόταν πλέι οφ, όμως με ένα βαθμό σε δύο παιχνίδι κοιτάει και πάλι να εξασφαλίσει την παραμονή. Η Ξάνθη ήταν ευχάριστη έκπληξη μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Νίκο Παπαδόπουλο, μέχρι που δυσκόλεψε το πρόγραμμα και με τρεις σερί ήττες βρίσκεται οριακά πάνω από τη ζώνη. Μια ήττα, μια ισοπαλία ή μια νίκη κάνουν τη διαφορά και οι δύο αντίπαλοι το γνωρίζουν καλά.

STATUS: Up and down!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (ΝΕΤ)
ΜΕΡΟΣ: Πηγάδια
GROUP: Πάμε κόντρα??

Στην επικαιρότητα του Ατρόμητου εκείνο που κυριάρχησε ήταν η κόντρα του Γιώργου Σπανού με τους οργανωμένους φιλάθλους, λόγω της απόφασής του να μην πάρει εισιτήρια για τον αγώνα στον Βόλο. Στην Ξάνθη, υπάρχει συχνά-πυκνά το ίδιο κλίμα λόγω των αποφάσεων του Χρήστου Πανόπουλου και γενικότερα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Για τον ηττημένο, η ατμόσφαιρα θα γίνει ακόμα πιο… όμορφη, αφού όπως γράψαμε και πιο πάνω υπάρχει ο κίνδυνος να μπλέξει εκ νέου σε περιπέτειες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σπάθας, Τάτσης, Φαντόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί η Ξάνθη. Ο Ολιβέιρα είναι τιμωρημένος και δεν θα αγωνιστεί, ενώ αμφίβολοι είναι οι Δάρλας και Μιχαηλίδης.

ΛΑΡΙΣΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Η συγκυρία τα έφερε έτσι, ώστε ένα ακόμα παιχνίδι της χρονιάς για τη Λάρισα, να είναι κόντρα στον
«μισητό» της Ολυμπιακό Βόλου. Τα κωμικοτραγικά γεγονότα του πρώτου γύρου με τα κλειστά… διόδια και την απαγόρευση να φύγουν τρένα από τη θεσσαλική πόλη, δίνουν άλλο στίγμα στην αναμέτρηση, που έτσι κι αλλιώς έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι με τον Νίκο Κωστένογλου και με μια ακόμα νίκη μπορούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να ελπίζουν βάσιμα σε παραμονή. Οι νεοφώτιστοι είναι τέταρτοι στην ειδική βαθμολογία των εκτός έδρας παιχνιδιών και θέλουν να κάνουν ακόμα μια ζημιά για να ελπίζουν στην είσοδό τους στην πρώτη πεντάδα.

STATUS: Εχθροί και φίλοι!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: AEL FC ARENA
GROUP: Απόλυτη κυριαρχία!

AEL FC Arena δεν υπήρχε, ωστόσο το «Αλκαζάρ» έκανε μια χαρά τη δουλειά του στο παρελθόν. Η Λάρισα δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τον Ολυμπιακό Βόλου στα όρια της Θεσσαλίας και μόνο το 1988 δεν κατάφερε να κερδίσει, παραχωρώντας ισοπαλία με 1-1. Συνολικά τον έχει κερδίσει εφτά φορές, δύο για το κύπελλο, δύο στη Β’ Εθνική και δύο στη μεγάλη κατηγορία. Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν στη Λάρισα για την Α’ Εθνική ήταν στις 21 Ιανουαρίου του 1990 με τον Αγορογιάννη και τον Καραπιάλη να σκοράρουν και να διαμορφώνουν το 2-0.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τριτσώνης, Ακρίβος, Γουργιώτης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Στη διάθεση του Νίκου Κωστένογλου είναι ο νεοαποκτηθείς Πανκράτ, όμως απουσιάζουν οι τιμωρημένοι Κουζέν και Ταυλαρίδης. Δεν υπολογίζεται από τον Σάκη Τσιώλη ο τιμωρημένος Ηλίας Σολάκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ

Το αίμα κυλάει… Δεν έχουν περάσει ούτε δέκα μέρες από το γκολ του Μίτσελ στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, τις καθυστερήσεις, ω καθυστερήσεις! Αφού, λοιπόν, το ντέρμπι του κυπέλλου και η πρόκριση της ΑΕΚ αναλύθηκε από κάθε πιθανή οπτική γωνία, έρχεται ο… τρίτος επαναληπτικός. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να κερδίσει την ΑΕΚ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες και μοιάζει να έχει τον πρώτο λόγο, βρισκόμενος σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Είναι, όμως, κάτι που δεν έχει καταφέρει στο ΟΑΚΑ ως γηπεδούχος τα τελευταία 2,5 χρόνια που επέστρεψε εκεί, ενώ δεν το είχε κατορθώσει ούτε τη σεζόν 2006-07. Αντιθέτως, ως… τυπικά φιλοξενούμενος τα πάει περίφημα, αφού μετράει τέσσερις νίκες τα τελευταία χρόνια.

STATUS: … εκδίκηση ζητάει!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:30 (NS1 & HD)
ΜΕΡΟΣ: OAKA
GROUP: Οι μεγάλες επιστροφές!

Συγκρίσιμοι παίκτες δεν είναι σίγουρα, καθότι ο μεν επιθετικός ο δε αμυντικός. Για την Ευρώπη, δεν είναι καν συγκρίσιμα μεγέθη. Στις ομάδες τους, όμως, είναι το «Α», ενίοτε και το «Ω». Ο Τζιμπρίλ Σισέ αφήνει τη σουίτα και επιστρέφει στο γήπεδο για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη και στον τίτλο, στον οποίο δεν σταμάτησε στιγμή να πιστεύει. Το ίδιο και ο Τραϊανός Δέλλας. Από τη στιγμή της απουσίας του η ΑΕΚ έχει δεχτεί εφτά γκολ κι έχει χάσει 2,5 στα τέσσερα παιχνίδια. Το μισό με τον Ολυμπιακό Βόλου το έχανε (0-2 στο 19’) όταν αποχώρησε ο Δέλλας τραυματισμένος, με τον Μανόλο Χιμένεθ στο τελευταίο διάστημα να αναλύει διαρκώς πόσο σημαντική είναι η παρουσία του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Παμπορίδης, Γκάγκας, Σωτηρόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι εκ νέου στη διάθεση του Φερέιρα, που θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τους Νίνη και Μπουμσόνγκ και δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Σπυρόπουλος. Επιστρέφει ο Τραϊανός Δέλλας, θα απουσιάζει ο τιμωρημένος Ματέος.
http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!