tromaktiko: Της Άρτας το γεφύρι, της Άρτας η παράκαμψη, και πως ενημερώνεστε

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Της Άρτας το γεφύρι, της Άρτας η παράκαμψη, και πως ενημερώνεστε



Ένας πολύ απλός τρόπος να δίνεις λεφτά σε εργολάβους χωρίς να μπορεί να σου πει κανείς τίποτα. Είναι η μέθοδος του γεφυριού της Άρτας. Την μέρα το χτίζεις, την νύχτα το γκρεμίζεις. Και κάθε φορά που το χτίζεις να πληρώνεσαι...
Ονομάζεται προσωρινός κόμβος Αγίου Δημητρίου Άρτας, και είναι η κότα που γεννάει χρυσά αυγά (για τον Ρέππα, τον Μαγκριώτη και τις κατασκευαστικές).
Φανταστείτε να δουλεύουν από το 2006 και μόλις έρθει το 2011 να παραδίδεται στους πολίτες ένας.... προσωρινός κόμβος. Αυτή την στιγμή που παραδόθηκε ο προσωρινός κόμβος, ετοιμάζονται να τον ισοπεδώσουν για να κάνουν τον κανονικό (θα παραδοθεί σε 1-2 χρόνια)!
Γιατί να μην γινόταν ο κανονικός άμεσα; Πόσα εκατομμύρια ευρώ θα γλίτωνε το κράτος;
Τι θα κάνατε αν ένας εργολάβος σας έκανε αυτό κόλπο για να σας αρμέγει τα λεφτά, για μια δικιά σας εργασία, παράδειγμα το σπίτι σας; Δεν θα τον πηγαίνατε στα δικαστήρια;
Νομίζετε ότι με ξένα χρήματα γίνονται αυτά τα ωραία κόλπα; Πως τους αφήνετε να τρώνε μέχρι και τα τελευταία ψίχουλα που έμειναν; Αισθάνεστε ότι δεν αξίζει να ασχολείστε; Αφήστε τους να φάνε μέχρι και τις σάρκες σας....

Σαν μηχανικοί αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε το σκάνδαλο.
Αυτές ήταν οι κινήσεις μας.
Πριν δύο εβδομάδες αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε ένα πολύ μεγάλο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο. Ήταν η κατασκευή του προσωρινού κόμβου της Ιόνιας οδού στον Άγιο Δημήτριο Άρτας. Η κυβέρνηση έδωσε με προκλητικό τρόπο την κατασκευή ενός προσωρινού κόμβου αξίας εκατομμυρίων euro ενώ μπορούσε με τα ίδια χρήματα να τελειώσει αμέσως την κατασκευή της Ιόνιας σε αυτό το σημείο.
Αποφασίσαμε σαν μηχανικοί να στείλουμε μηνύματα σε όλα τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ενδεικτικά εστάλησαν μηνύματα: στο MEGA, ANT1, ALPHA, SKAI. Σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες: Ελευθεροτυπία,ΕΘΝΟΣ, ΝΕΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ κλπ.

Το σκάνδαλο είναι μεγέθους εκατομμυρίων euro, και σίγουρα θα επηρέαζε την κοινή γνώμη. Σε κάθε περίπτωση αν ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία θα χρησιμοποιούνταν με πολύ αποτελεσματικό τρόπο εναντίον της όπως φυσικά θα έπρεπε όταν πρόκειται για κλοπή χρημάτων του Ελληνικού λαού). Κανένα μεγάλο κανάλι, καμία μεγάλη εφημερίδα δεν δημοσίευσε τίποτα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα πρέπει να ζει μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους στην ενημέρωση.

Όλα τα επαγγελματικά ΜΜΕ, είναι απόλυτα κατευθυνόμενα. Καθώς η επιβίωση τους (χρηματοδότηση - δανεισμοί) είναι στο χέρι της κυβέρνησης, κανένα σκάνδαλο δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί.

Μόνο τα δύο μεγάλα ελληνικά blogs έκαναν αναφορά στο σκάνδαλο. Φυσικά παρόλο που αρκετός κόσμος ίσως διάβασε την είδηση, η κυβέρνηση δεν ελέγχεται και δεν έχει λόγο να ανησυχήσει. Ενδεικτικά τις μέρες που άρχισε να ακούγεται ελάχιστα μεταξύ των δημοσιογράφων το θέμα και καθώς οι απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών διογκωνόταν, ένα γελοίο θέμα δημιουργήθηκε από το πουθενά προκαλώντας αντιπερισπασμό (το ανούσιο και ανόητο θέμα της κατάληψης της Νομικής από αλλοδαπούς που έντεχνα δημιουργήθηκε από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ για να αποπροσανατολίσει τους Έλληνες από το πραγματικό χάος που ζουν).

Σαν Έλληνες εργαζόμενοι σας παρακαλούμε να κατανοήσετε ότι βρίσκεστε σε ένα τελείως ελεγχόμενο μη ελεύθερο σύστημα επαγγελματικών μέσων ενημέρωσης.
Αυτό το κείμενο το έχουν στα χέρια τους μεγάλοι δημοσιογράφοι.
(μας κάνει εντύπωση ότι καμία αντιπολιτευτική εφημερίδα δεν ενδιαφέρθηκε για το θέμα....!)
Κανείς δεν τολμάει να ρωτήσει τους υπουργούς, την κυβέρνηση, γιατί μοιράζει έτσι τα χρήματα σε ύποπτες αναθέσεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!