tromaktiko: "Βρίσκεται σε ημι-διάλυση"

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

"Βρίσκεται σε ημι-διάλυση"



Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, από την πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας... το μεσημέρι του Σαββάτου, ο οποίος μίλησε για "ημι - παράλυση" και "ημι - διάλυση" της κυβέρνησης.

Ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους της αντιπολιτευτικής του στρατηγικής, ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε όχι μόνο το παράδειγμα του κυβερνητικού αλαλούμ, όπως είπε, στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας αλλά και παραδείγματα από τις σχέσεις των υπουργών στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στο υπουργείο Υποδομών, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο εμφανίστηκε η περίφημη εγκύκλιος με τους ημιυπαίθριους.

"Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση ημι-διάλυσης και ημ-παράλυσης κυβερνητικού έργου -είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ- δεν πρόκειται απλώς για κάποιες αρρυθμίες. Πρόκειται για πολλαπλά, μαζεμένα και αλλεπάλληλα κρούσματα σύγχυσης και παλινωδιών. Από το 'επικολυρικό δράμα' που είδαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τις εξαγγελίες της τρόικα για την ακίνητη περιουσία του δημοσίου, τις καταγγελίες του κυβερνητικού εκπροσώπου, τις διαψεύσεις του υπουργού Οικονομικών, τις διαψεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού και τις διαψεύσεις των διαψεύσεων του Πρωθυπουργού".

Ο Αντώνης Σαμαράς εκτίμησε ότι στην κυβέρνηση ισχύει το "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν", που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο Απόστολος Κακλαμάνης από το βήμα της Βουλής λέγοντας: "Κορυφαίος παράγοντας και ιστορικό στέλεχος του ίδιου του ΠΑΣΟΚ τα συνόψισε όλα αυτά με πέντε λέξεις: "Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν". Έτσι ακριβώς το είπε και συμφωνούμε απόλυτα. Έτσι ακριβώς είναι η κυβέρνηση: Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν".

Κριτική άσκησε ο πρόεδρος της αξωματικής αντιπολίτευσης και στην αξιοπιστία αλλά και την αδυναμία, όπως είπε χαρακτηριστικά, της κυβέρνησης να εφαρμόσει τελικά όσα προσυπέγραψε με το μνημόνιο.

"Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που έμαθε πολύ καλά να μοιράζει υποσχέσεις και παροχές από δανεικά. Τώρα που διαψεύστηκαν οι υποσχέσεις, τώρα που δεν υπάρχουν πια δανεικά για να τα μοιράσει, αποδείχθηκε ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να 'παραδώσει τα κλειδιά της χώρας' και να κάνει ό,τι του λένε. Εμείς, επιμένουμε στο σχέδιό μας" υποστήριξε ο κ. Σαμαράς.

"Δεν θα μας χαρίσει τη νίκη κανένας. Δεν θα πέσει η νίκη στα πόδια μας σαν 'ώριμο φρούτο'. Θα την χτίσουμε βήμα-βήμα. Και θα είναι στέρεη. Γιατί τη χρειαζόμαστε, όχι για να κυβερνήσουμε κι εμείς 'ένα-δύο τέρμινα'. Αλλά για να αλλάξουμε την Ελλάδα" ανέφερε ο κ. Σαμαράς κατα τη διάρκεια της ομιλία τους δείχνοντας φανερά ότι "βλέπει" εκλογές. Παραδέχθηκε όμως ότι η ΝΔ ακόμη και αν χρειασθεί να βαδίσει προς τις εκλογές δεν έχει τους ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο, στην ομιλία του, για κράτος "μπαταξή" εκτιμώντας ότι οι οφειλές προς τις επιχειρήσεις και αγρότες φτάνουν τα 10 δισ ευρώ ενώ κάλεσε τα στελέχη του να προχωρήσουν στην υπογραφή ενός συμβολαίου αξιοπρέπειας με τους πολίτες.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Σαμαράς ξενάγησε στα νέα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού, τον Κώστα Καραμανλή, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού στα νέα γραφεία, όπου είχαν και μια ολιγόλεπτη, κατ' ιδίαν, συνομίλια.

Απάντηση Πεταλωτή

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Πεταλωτή, στα όσα κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

"Αυτό που ακόμα και σήμερα δεν εξηγεί ο κύριος Σαμαράς, είναι το γιατί δεν συμβούλευε κατά τον ίδιο τρόπο και την κυβέρνηση Καραμανλή, ως μέλος της, ώστε να μη λιποτακτήσουν, αφού κατέστρεψαν τη χώρα και την οδήγησαν στην ανάγκη ύπαρξης μνημονίου, για το οποίο σήμερα υποκριτικά εκπλήσσεται και ανακαλύπτει πόσο καταστροφικό είναι".

http://www.megatv.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!