tromaktiko: Υποσχέθηκε νέο λουτρό αίματος

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Υποσχέθηκε νέο λουτρό αίματος



Με συνέχιση του αιματοκυλίσματος προειδοποίησε ο Μπιν Λάντεν της Ρωσίας το Κρεμλίνο μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος με το οποίο ανέλαβε και την ευθύνη για την...



 επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Μόσχας.
Ο Ντόκου Ουμάροφ, ηγέτης των Τσετσένων ανταρτών και υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος για τρομοκρατία, αναφέρει ότι ο ίδιος διέταξε την επίθεση αυτοκτονίας τον περασμένο μήνα, η οποία, όπως εξηγεί, πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα «για τα ρωσικά εγκλήματα στον Καύκασο».

Χαρακτήρισε δε την επίθεση «ειδική επιχείρηση» κατά του ρωσικού λαού και του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να βρίσκονταν Τσετσένοι αντάρτες.

Ο 46χρονος Ντόκου Ουμάροφ, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται «εμίρης του Καυκάσου», στο βίντεο που φέρεται να γυρίστηκε την ημέρα της επίθεσης και αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα kavkazcenter.com, εμφανίζεται με στολή παραλλαγής, προκειμένου να υπογραμμίσει ακόμα περισσότερο τις προθέσεις του.

Την ίδια ώρα η ρωσική αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που φέρονται να είναι μέλη εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης με την κατηγορία ότι προετοίμαζαν επιθέσεις στην Μπασκιρία, στην περιοχή του Βόλγα. Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων οι συλληφθέντες ανήκουν στην τοπική πτέρυγα του «Εμιράτου του Καυκάσου». Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, στην πόλη Οκτιάμπρσκι, κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και αρκετά εγχειρίδια κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών.

Εν τω μεταξύ, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε χθες ότι ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ απάλλαξε από τα καθήκοντά τους πράκτορες της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας καθώς υπέπεσαν σε λάθη στη διάρκεια της υπηρεσίας τους, τα οποία οδήγησαν στο μακελειό του αεροδρομίου Ντομοντέντοβο. Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση δεν αποκλείονται και νέες αποπομπές



espressonews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!