tromaktiko: Ανευθυνότητα και αδιαφορία στα Νοσοκομεία

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ανευθυνότητα και αδιαφορία στα Νοσοκομεία



Θα ηθελά να καταγγείλω την συμπεριφορά των ανθρώπων του Νοσοκομείου Ασκληπειου της Βούλας.
Νοσηλευόταν η αδερφή μου σε άσχημη κατασταση με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις απο τροχαίο ατύχημα και απανεπαρκειά οξυγόνου λογω χρονίων πνευμονολογικών προβλημάτων.



Με που εισήχθη στο Νοσοκομείο μας ενημέρωσαν οτι πάσχει απο τον ιο της Γρίπης Η1Ν1. Επειτα απο μέρες νοσηλεία την Τρίτη 8 του μηνός αποφασίστηκε η μεταφορα απο την κλινικη "Καρατζά" στην Μονάδα χειρουργείου.

Ηρθάν 2 τραυματιοφορείς και αφού μετέφεραν την αδερφή μου σε προβληματικό φορείο, ζητησαν φιάλη οξυγόνου για την μεταφορα. Νοσοκόμος του τμηματος τους έδωσε μια δυσχρηστη φιάλη (λόγω όγκου) η οποία όπως παρατήρησε ο τραυματιοφορέας ήταν σχεδόν άδεια. Επειτα απο την διαπίστωση του τραυματιοφορέα και αφου την ακροάστηκε η αναισθησιολόγος (η οποία φαινόταν απειρη) προχώρησε στην παροχη οξυγόνου με αμπου (την γνωστη φούσκα).
Αφου φτάσαμε στο κτίριο των επειγόντων οι τραυματιοφορεις την έβαλαν στον αξονικό για να γίνει η αντίστοιχη εξέταση.
Σε όλη την διάρκεια της διαδρομής εγω κράταγα το στατό, αφου το φορείο του ασθενοφόρου δεν είχε αυτή την δυνατότητα. Αφου τοποθέτησαν την αδερφη μου στον αξονικό, ο τραυματιοφορέας συνθεσε την παροχη οξυγόνου στην υποδοχή του τοίχου αφου η υπεύθυνη του αξονικού και η αναισθησιολόγος δήλωσε άγνοια!
Κατα την διάρκεια της εξέτασης ο τραυματιοφορέας έτρεξε να προνοήσει για την ευρεση φιάλης οξυγόνου για την μεταφορά απο τον αξονικό στην μονάδα χειρουργείου, αφου η φιάλη του αξονικού ήταν άδεια. Ο τραυματιοφορέας ζητησε απο την προισταμενη τον επειγόντων φιάλη, η οποια αρνηθηκε να την δώσει, ουρλιάζοντας στον νεαρο τραυματιοφορέα οτι δεν ηταν για περιστατικο στο τμήμα της. ο τραυματιοφορεας προσπάθησε να της εξηγησει την σοβαρότητα της καταστασης, τις 2 άδειες φιάλες και οτι την ήθελε για 5 λέπτα όσο χρειαζόταν για την μεταφορα. Αυτη του αρνηθηκε, απειλόντας τον με αναφορα και τον εστειλε να ζητησει φιάλη απο την μονάδα του χειρουργικού.
Αφου μετα πολλών κόπων ο τραυματιοφορέας εφερε την φιάλη (ογκοδέστατη κι αυτη) την συνδεσε με την αδερφη μου και την μετεφερε στην μονάδα. Το αποτέλεσμα ήταν οτι η αδερφη μου δεν είχε για 15-25 λεπτά οξυγόνο (αφου οι 2 φιάλες δεν δούλευαν και η παροχη με την αμπου ηταν υποτυπώδης) και μετα απο 1 ωρα υπέκειψε και απεβίωσε.
Ηδη προχώρησα σε μυνηση κατα παντώς υπευθύνου και διατάχθηκε Ενορκη διοικιτικη εξέταση.
Θα ηθελα να ευχαριστησω τον νεαρο τραυματιοφορέα του Ασκληπειού που έκανε ότι ηταν ανθρωπίνως δυνατόν για την εύρεση οξυγόνου, κατι το οποίο ηταν υπεύθυνη η νοσηλεύτρια και η αναισθησιολογος, και για την ασφαλη και γρήγορη μεταφορα της αδερφης μου.
Θα ηθελα να καταγγείλω τον υπεύθυνο της κλινικής "καρατζά καθώς και την υπεύθυνη του αξονικού για τις άδειες φιάλες οξυγόνου. Επίσης θα ηθελα να καταγγείλω την προισταμένη των επειγόντων για την μη παροχή φιάλης ασχέτως αν ηταν δικό της περιστατικό ή μη.
Το θέμα είναι ότι πέθανε η αδερφή μου. Μπορεί να ηταν καταδικασμένη, αλλα και να υπήρχε μια ελπίδα χάθηκε λόγω της αδιαφορίας κάποιων.

Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!