tromaktiko: Λευκωσία: Πέντε Ε/κ και ένας Παλαιστίνιος θα κατηγορηθούν για τα επεισόδια στο Λύκειο Βεργίνας

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Λευκωσία: Πέντε Ε/κ και ένας Παλαιστίνιος θα κατηγορηθούν για τα επεισόδια στο Λύκειο Βεργίνας



Πέντε Ελληνοκύπριοι και ένας Παλαιστίνιος θα κατηγορηθούν γραπτώς για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο Λύκειο Βεργίνας ανέφερε την Παρασκευή...
ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, προσθέτοντας ότι ο αριθμός προσώπων που θα κατηγορηθούν αναμένεται να διευρυνθεί.
Παράλληλα αναφερόμενος σε ανυπόστατη πληροφορία που αναρτήθηκε στο Facebook χθες το βράδυ σύμφωνα με την οποία σήμερα σχεδιαζόταν επίθεση εναντίον Ελληνοκύπριων μαθητών, πράγμα που απέτρεψε πολλούς μαθητές να μεταβούν αρχικά σήμερα στο Λύκειο, απεύθυνε έκκληση «να χαμηλώσουν οι τόνοι και να τερματιστούν οι οποιεσδήποτε πράξεις που μόνο αναστάτωση προκαλούν».
«Οι ανακρίσεις και οι εξετάσεις του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας σε σχέση με τα περιστατικά που διαδραματίστηκαν στο Λύκειο Βεργίνας προχθές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο», είπε, προσθέτοντας ότι «έχει ληφθεί μεγάλος αριθμός καταθέσεων και σχεδόν έχει αποκρυσταλλωθεί η εικόνα κάτω από τις συνθήκες και τις περιστάσεις που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα».

«Από το μαρτυρικό υλικό που έχουμε στη διάθεση μας, πέντε Ελληνοκύπριοι και ένας Παλαιστίνιος θα κατηγορηθούν γραπτώς για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο Λύκειο Βεργίνας», ενημέρωσε ο κ. Κατσουνωτός συμπληρώνοντας ότι «ο αριθμός των προσώπων που θα κατηγορηθούν γραπτώς αναμένεται να διευρυνθεί δοθέντος ότι οι ανακρίσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται και έχουμε πρόσθετες πληροφορίες σε σχέση με τα πρόσωπα που εμπλέκονται».

Με αφορμή τη σημερινή μη προσέλευση μεγάλου αριθμού μαθητών στο Λύκειο Βεργίνας ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι «από χθες το βράδυ στην Αστυνομία δόθηκε πληροφορία που έκανε λόγο ότι είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο γνωστό Facebook πληροφορία που έκανε λόγο για δήθεν οργανωμένη επίθεση εναντίον των Ε/κ μαθητών».

«Κάτι τέτοιο αποδείχτηκε ανυπόστατο», πρόσθεσε, ενώ, «μάλιστα φαίνεται να έγινε σκόπιμα δοθέντος ότι ήταν εκ προοιμίου γνωστό ότι οι αλλόγλωσσοι μαθητές δεν θα μετέβαιναν σήμερα στο σχολείο για να παρακολουθήσουν το μάθημα», συμπληρώνοντας ότι αφού «διαψεύστηκε η ανυπόστατη πληροφορία αρκετοί μαθητές μετέβησαν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους».

«Ως Αστυνομία απευθύνουμε εκ νέου έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι και να τερματιστούν οι οποιεσδήποτε πράξεις που μόνο αναστάτωση προκαλούν», είπε, ενώ καταληκτικά πρόσθεσε ότι η Αστυνομία εξακολουθεί να διατηρεί «διακριτική παρουσία στο Λύκειο Βεργίνας για αποτροπή τυχόν επεισοδίων».
Πηγή: ΚΥΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!