tromaktiko: Άρνηση πληρωμής διοδίων

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Άρνηση πληρωμής διοδίων



Ποινικοποιήστε και τον αέρα που αναπνέουμε.
Ωστε η άρνηση πληρωμής διοδίων θα επισύρει ποινικές ευθύνες και βαρύτατα πρόστιμα.


Δηλαδή το κράτος δρα ως εισπράκτορας των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζών που θησαυρίζουν από τις συμβάσεις αποικιοκρατικού χαρακτήρα που έχουν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις?Η σύμβαση αναφέρει ρητά ότι το κράτος δεν εμπλέκεται στην είσπραξη των διοδίων. Τώρα γιατί επεμβαίνει? Γιατί δεν αναδιαπραγματεύεται πρώτα τις συμβάσεις πρός όφελος των πολιτών? Ως πολίτης αυτής της μπανανίας αναρωτιέμαι τόσα χρόνια που ώς καλό κορόιδο πλήρωνα αδιαμαρτύρητα για να φτιαχτούν όλοι αυτοί οι δρόμοι και διακινδύνευα την ακεραιότητα μου και της οικογένειας μου σε δρόμους καρμανιόλες ήταν καλά? Μόλις αντιδράσαμε στην αισχροκέρδεια και την κλεψιά χαρακτηριζόμαστε ώς τσαμπατζήδες ? Ολα τα ΜΜΕ στο ίδιο μήκος κύματος. Καμιά αντίθετη φωνή. Προσπαθούν να μας ευνουχίσουν να μην σκεφτόμαστε. Φιμώνονται όλες οι αντίθετες απόψεις. Να ρωτήσω ώς αφελής. Ποιός καθορίζει το αντίτιμο των διοδίων ? Το κόστος ανά χιλιόμετρο ποιός το καθορίζει ? Το κράτος τι εισπράττει από αυτά τα έσοδα? Πόσα εισπράττονται από τις εταιρίες σε ημερήσια βάση , και πόσα έχουν εισπραχθεί μέχρι τώρα ? Γιατί καταργήθηκε το ταμείο οδοποιίας? Με ποιό δικαίωμα παραχωρήθηκε η εκμετάλλευση των εθνικών δρόμων και αφέθηκε στην πρωτοβουλία ιδιωτικών εταιριών να θεσμοθετούν διόδια κάθε 40 χιλιόμετρα χωρίς κανέναν έλεγχο? Γιατί εισπράττονται διόδια στις υπό κατασκευή οδούς όταν βάση κανόνων της ΕΕ αυτό απαγορεύεται ? Γιατί οι αποδείξεις των διοδίων δεν εκπίπτουν ? Το 23% ΦΠΑ που εισπράττεται με τα διόδια αποδίδεται στο κράτος από τις εταιρίες? Γιατί απαλλάχθηκαν για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες τους οι εταιρίες ? Εκεί δεν ισχύουν οι νόμοι ? Για την παρανομία των εργολάβων με τους υμιηπαίθριους πληρώσαμε εμείς. Εδώ πάλι εμείς? Αυτά τα πρόστιμα δεν είναι διαφυγόντα κέρδη για το κράτος? Μιλάμε για παραβάσεις ύψους 22εκ.

Εγώ ως τριτεκνος επιβαρύνομαι για κάθε μου μετακίνηση. Ξέρετε πόσο κοστίζει η μεταβίβαση μου στην Νεμέα Κορινθίας για τις οικογενειακές μου υποχρεώσεις που είμαι αναγκασμένος να το κάνω συχνά? Για 114 χιλιόμετρα εθνικού δικτύου καλούμε να πληρώσω διόδια 6,2¤ Κόρινθο, Ελευσίνα, και 4,8¤ στο σπαθοβούνι για χρήση του δρόμου Τριπόλεως όχι πάνω από 20-25 χιλιόμετρα μέχρι τον κόμβο Νεμέας. Δηλαδή σύνολο 11¤. Και αν χρησιμοποιήσω και Αττική οδό μπρός πίσω το κόστος μόνο των διοδίων εκτινάσσεται στα 16,8¤. Για μια διαδρομή 114 χλ με επιστροφή. Το κόστος βενζίνης ανέρχεται περίπου στα 35 ευρώ δηλαδή σχεδόν το 50%. Δηλαδή μόνο το κόστος μεταβίβασης ανέρχεται στα 50¤. Ενα μεροκάματο.
Μας κλεβετε κύριοι κρατούντες. Αισθάνομαι ντροπή που λέγομαι Ελληνας. Ζούμε σε εποχές κοινοβουλευτικής χούντας. Πρέπει να αντιδράσουμε.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!