tromaktiko: Το θέμα των αιολικών στο δ.σ. του Δήμου Μονεμβασίας

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Το θέμα των αιολικών στο δ.σ. του Δήμου Μονεμβασίας



Γράφαμε χθες για τις καταγγελίες φορέων και πολιτών του Δήμου Μονεμβασίας, σχετικά με την παράνομη, όπως καταγγέλλουν, αδειοδότηση εταιριών για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχές του Δήμου ενταγμένες στο δίκτυο NATURA2000.
Το θέμα αυτό, που ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, θα συζητηθεί και σε προσεχές δ.σ. του Δήμου Μονεμβασίας, καθώς πολίτες και φορείς, κατέθεσαν σχετικό αίτημα στον Δήμο, που σύμφωνα με τον κώδικα Δήμων και κοινοτήτων πρέπει να γίνει αποδεκτό. Στις αιτήσεις των πολιτών που αντιδρούν στην άναρχη χωροθέτηση αιολικών στον τόπο τους, αποκαλύπτονται σημαντικά στοιχεία που αφορούν τις υποθέσεις αυτές.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το ΥΠΕΚΑ έδωσε άδεια σε εταιρία για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και στο δάσος της Κρεμαστής, όπως καταγγέλλει και η Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής! Να θυμίσουμε πως το δάσος της Κρεμαστής αποτελεί το νοτιότερο ελατόδασος της Ελλάδας, με καταπληκτική βλάστηση, υπέροχα τοπία με θέα το καταγάλανο Μυρτώο, ενώ φυσικά είναι ενταγμένο στο δίκτυο NATURA 2000, καθώς και αποτελεί σημαντικό τόπο για τα πουλιά. Αντίστοιχη αδειοδότηση πριν από μερικά χρόνια σε άλλη εταιρία, αλλά στο ίδιο δάσος, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ και μεγάλες εφημερίδες (Ελευθεροτυπία, Πρώτο Θέμα) είχαν ασχοληθεί με το θέμα καταγγέλλοντας την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Κρεμαστή.
Διαβάστε την αίτηση της Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής, προς το Δήμο Μονεμβασίας, για συζήτηση του θέματος της άναρχης εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο δημοτικό συμβούλιο.

Αίτηση στο Δήμο Μονεμβασίας για Πούλο

935radio.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!