tromaktiko: Πού βρίσκουν τα χρήματα και τις άδειες για μαγαζιά οι Ασιάτες;

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Πού βρίσκουν τα χρήματα και τις άδειες για μαγαζιά οι Ασιάτες;



Eσύ ρε παλικάρι πάλι ρωτώ και εγώ με τη σειρά μου,γιατί αυγοκόβεσαι τόσο για τους κινέζους...; Μιζα παίρνεις? η μήπως είσαι υπαλληλος καμμιάς Μ πίζνας Καλά Ο ργανωμένης και τα κονομάς ακούραστα παριστάνοντας τον πολυπολυτισμικό "δικηγόρο"...;
Το "οι γερμανοί είναι φίλοι μας" μαλλον σε σένα ταιριάζει να το λές κρίνοντας απο τα γραφόμενά σου αλλα με τη παραλλαγή "οι κινέζοι ειναι φίλοι μας" όπως και ο ρόλος του αείμνηστου Αρτέμη Μάτσα! Επειτα ρε αξιο παλικάρι εσύ πως ξέρεις η υποθέτεις οτι εκει μέσα δεν γινετε ξεπλυμα μαύρου χρ! ήματος η οποιαδήποτε αλλη παράνομη ενέργεια? εισαι παρών σε όλες τις συνναλαγές που κάνουν? η ειναι τίποτα Αγιοι οι κινεζοι που εχουν μια απο τις σκληρότερες και διεθνής μαφίες του κόσμου τις ΤΡΙΑΔΕΣ!! Υστερα λεβέντη μου πως να στρώσω το κόλο μου κάτω και να δουλέψω να τους ανταγωνιστώ εγώ αυτούς (που σημειωτέον δεν είναι γειτονές μου μου τους φόρτωσαν στο σβέρκο μου μαζί με πολλόυς άλλους χωρίς να με ρωτήσουν) τη στιγμή που ειναι αθέμιτος ο ανταγωνισμός, μιας και οι "φουκαράδες" αυτοί (και όχι μόνο) δεν πληρώνουν ενοίκια,(τους τα καλυπτει το κράτος τους), δεν πληρώνου ν εφορία ,ΤΕΒΕ, Ε. Επιμελητίριο, γιατί ειναι αλλοδαποί ενώ τα κορόιδα οι Έλληνες πληρώνουν κανονικά, οι υπαλληλοι τους ειναι όλοι ανασφάλιστοι και συγγενολόι τους που τους εχουν με ένα κομμάτι ψωμί, τα εμπορευματά τους ολα χωρίς τιμολόγια αγοράς και απόδοση ΦΠΑ παρανόμως εισαγόμενα όλα χωρίς δασμούς(η με ελάχιστους) και με μηδαμινό κόστος παραγωγής που είναι βέβαια και ανάλογο της ποιότητας τους οπως τα "εκρηκτικά σίδερα" και τα ραδιοφωνάκια της μιάς μερας...! Δηλ. αυτοί εξοδα=0 και εγω ηδη χρωστάω τα μαλλια της κεφαλής μου πριν καλά-καλά ! ξεκινήσω γιατί είχα την ατυχία να μην είμαι κινέζος. Αυτή ειναι φίλε μου η ωμή πραγματικότητα που προφανώς δεν σε βολεύει, και με αποδείξεις και επειχηρήματα, και όχι τις δικες σου εικασίες και αναρθρες κραυγές...!
Αυτά και περαστικά σου…

Αναγνώστης

--------------------------

Έχοντας δουλέψει σε λογιστικό γραφείο που απασχολούταν μόνο με Κινέζους πιστεύω οτι μπορώ να μιλήσω τουλάχιστον για αυτά που είδα.

Πρώτα απο όλα, στην συντριπτική πλειοψήφια των Κινέζικών καταστημάτων τα κύρια έσοδα τους προέρχονται απο το Χονδρικό εμπόριο, δεν θα πιστέψετε πόσα τιμολόγια είδα απο καθώς πρέπει Ελληνικά καταστήματα τα οποία αγοράζουν απο τους Κινέζους 5 με 10 ευρώ το κομμάτι και μετα τα πουλάνε 30 με 50.

Αρκετοί απο τους Κινέζους έχουν ζημίες, μην τους βλέπετε έτσι, δεν είναι ολοί τους ικανοί έμποροι, αρκετοί έχουν κλείσει ήδη. Αυτοί που είναι ικανοί έχουν κέρδος και δεν πούλανε μόνο κινέζικα προιόντα, έχω δεί σε αρκέτες περιπτώσεις να πουλάνε και Ελλήνικα προιοντα (Υγρα σαπούνια με Made in Greece, μάρκα και κωδικό για να πώ ένα παράδειγμα) καθώς και ρούχα απο Ιταλία.

Στην αρχή πράγματι τους βοηθούσε το κράτος αλλά αυτό έχει σταματήσει εδώ και χρόνια, εμείς που τους κρατούσαμε τα βιβλία δεν μας ζήτησαν ποτέ ένα έγγραφο για να αποδείξουν στην Κίνα της επείχηρηματικές τους δραστηριότητες.

Ως επι το πλείστον, με εξαίρεση την δυσκολία στην επικοινωνία (οι περισσότερο δεν ξέρουν και δεν θέλουν να μάθουν να μιλάνε ελλήνικα), οι Κινέζοι είναι οι καλύτεροι πελάτες των λογιστών, πλήρωνουν στην ώρα τους, καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους και έαν τους φερθείς σωστά θα σου φερθούν και εκείνοι σωστά.

Το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ, το ΦΠΑ και τα επιμελήτηρια τα πληρώνουνε στην ώρα τους, τόσο σίγουροι ήμασταν για αυτό που αρκέτες φόρες το αφεντικό έβαζε δικά του λεφτά και μετά τα ζήταγε απο εκείνους και του τα δίνανε αμέσως.

Για το πού τα βρίσκουν τα λεφτά και ορισμένοι ανοίγουν καταστήματα που έχουν τρελές ζημίες και συνεχίζουν να πουλάνε...

Εκει είναι όλη η βρωμία.

Το παραεμπόριο έχει ως κύρια πηγή τους Κινέζους, ότι πουλάνε παράνομα οι διάφοροι μαύροι είναι 90% κινέζικο ή ήρθε απο κινέζικη βιτρίνα, οι αποθήκες που βρήκαν πρίν λίγο καιρό ητάν όλες τους Κινέζικες επειχηρήσεις.

Υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα πίσω απο αυτό και κανείς δεν ξέρει μεχρί πού φτάνει.

Το όλο θέμα είναι απλό:

Είναι απολύτος αδύνατο να μπεί κοντείνερ στην Ελλάδα χώρις να υπάρχει έστω μια βιτρίνα, αυτή η βιτρίνα είναι αυτά τα μαγαζία που δεν πουλάνε αλλα μένουν ανοιχτά.

Τα κυκλώματα έχουν βρεί έναν φουκάρα και του έδωσαν λεφτά να ανοίξει ένα κατάστημα με τον όρο να 'εισάγει' κοντεϊνερ, αυτός παίρνει ένα μικρό ποσόστο απο όλη την διαδικασία και του πληρώνουν τα πάγια, αλλα στο τέλος όλα τα στοίχεια πάνε στην βιτρίνα και όχι σε αυτούς που την χρηματοδότησαν.

Το παραεμπόριο είναι σε αυτες τίς περιπτώσεις ο κύριος χρηματοδότης των καταστήματων με τίς τρελές ζημίες.

Για αυτό δεν είναι μόνο μαύρο η άσπρο με του Κινέζους, πιστέυω οτι θα μπορούσαμε να αντιγράψουμε αρκετές απο τις επιτυχημένες εμπορικές πρακτίκες των έντιμων εμπόρων τους.

Για το παραεμπόριο το ζήτημα είναι πολύ βαθύ και δεν ξέρει κανείς που φτάνει η τρύπα του λαγού.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!