tromaktiko: Λευκωσία: Συνελήφθησαν κατήγορος και δικηγόροι για υπόθεση που αφορούσε πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Λευκωσία: Συνελήφθησαν κατήγορος και δικηγόροι για υπόθεση που αφορούσε πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου



Γυναίκα δημόσιο κατήγορο και δύο δικηγόρους από τη Λεμεσό, συνέλαβε χθες η Αστυνομία για διευκόλυσνη των ανακρίσεων για διερευνώμενα αδικήματα σε σχέση με...
υπόθεση που αφορούσε πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη το 2007 στη Λεμεσό, με θύμα τον 17χρονο μοτοσικλετιστή Αιμίλιο Ιωάννου.
Οι συλλήψεις διενεργήθηκαν από το ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας που πήρε, όπως αποκάλυψε το Σάββατο ο «Φ», οδηγίες από τον γενικό εισαγγελέα να εξετάσει αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα σε σχέση με τον χειρισμό της υπόθεσης. Η Αστυνομία είχε οδηγήσει ενώπιον δικαστηρίου 20χρονη η οποία αθωώθηκε σε τρεις κατηγορίες (η μία περιλάμβανε την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη), αφού έκρινε αναξιόπιστη αυτόπτη μάρτυρα που ισχυρίστηκε ότι την καταδίωξε.

Η 20χρονη βρέθηκε ένοχη μόνο σε μια κατηγορία εγκατάλειψης σκηνής δυστυχήματος και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Ο γενικός εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, η ακρόαση της οποίας συμπληρώθηκε στο Ανώτατο και η απόφαση επιφυλάχθηκε. Όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, κατά την ακρόαση της έφεσης διαπιστώθηκε ότι φωτοαντίγραφο της κατάθεσης μάρτυρα στην υπόθεση, το οποίο είχε στην κατοχή της η δικηγόρος της Δημοκρατίας που χειριζόταν την έφεση, ήταν διαφορετικό από το φωτοαντίγραφο της ίδιας κατάθεσης που είχε στην κατοχή του ο δικηγόρος υπεράσπισης καθώς και της πρωτότυπης κατάθεσης που είχε κατατεθεί ως τεκμήριο στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Οι τρεις, σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά «συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της Δικαιοσύνης, κατάρτιση πλαστών αποδεικτικών στοιχείων, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, κατάχρηση εξουσίας, συμβιβασμό κακουργήματος, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος, δεκασμό δημοσίου λειτουργού και αδικήματα που αφορούν την παρεμπόδιση και καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!