Συγκεκριμένα οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μαθητές που έπιναν γάλα κάθε ημέρα για τουλάχιστον τέσσερα ως έξι χρόνια αντιμετώπιζαν μειωμένες κατά 20% πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του εντέρου αργότερα στη ζωή τους. Τα παιδιά που έπιναν καθημερινά γάλα για περισσότερα από έξι χρόνια εμφάνισαν μειωμένες κατά 40% πιθανότητες για καρκίνο στο έντερο.
Τα αποτελέσματα προέκυψαν έπειτα από σύγκριση 562 ασθενών με καρκίνο του εντέρου ηλικίας 30-69 ετών και αντίστοιχου αριθμού υγιών εθελοντών. Κάθε εθελοντής απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία του και τον τρόπο ζωής του, συμπεριλαμβανομένου του πόσο συχνά έπινε γάλα στη σχολική του ζωή. Εκτιμάται ότι η μακροχρόνια κατανάλωση γάλακτος οδηγεί σε συγκέντρωση υψηλών επιπέδων ασβεστίου στον οργανισμό, κάτι που μπορεί να προστατεύσει το έντερο από βλάβες ή να οδηγήσει σε «εξολόθρευση» των καρκινικών κυττάρων προτού σχηματιστεί κάποιος όγκος.
http://www.tovima.gr