tromaktiko: Παραιτήσεις Αντιδημάρχων στο Δήμο Αθηναίων λόγω μεταναστών

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Παραιτήσεις Αντιδημάρχων στο Δήμο Αθηναίων λόγω μεταναστών



Έξι σύμβουλοι του συνδυασμού του κ. Καμίνη δεν ψήφισαν την πρότασή του, ενώ τρεις αντιδήμαρχοι δήλωσαν την παραίτησή τους, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας (21/02), όπου απορρίφθηκε η πρόταση του Δημάρχου για τους μετανάστες του Μεγάρου “Υπατία”, καθώς δεν κρίθηκε ικανοποιητικά “μαχητική” έναντι της κυβέρνησης. Εκτός διοίκησης τέθηκαν οι αντιδήµαρχοι...

 Οικονοµικών, Γιώργος Αναγνωστόπουλος και Πολεοδοµίας, Φώτης Προβατάς, ενώ σε εκκρεµότητα παρέµενε η παραίτηση της αντιδηµάρχου Ποιότητας Ζωής, Νέλλης Παπαχελλά, της οποίας η δήλωση παραίτησης δεν κατεγράφη στα πρακτικά της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί συνάντησή της με το Δήμαρχο, ώστε να επικυρωθεί και τυπικά.

“?εν υπήρχε λόγος διαφοροποίησης στο δηµοτικό συµβούλιο”, σηµείωσαν σύμφωνα με τα “Νέα” (22/02) από το περιβάλλον Καµίνη, επισημαίνοντας πως, ενώ το σχέδιο απόφασης ήταν να τεθεί στο τέλος, οι συγκεκριµένοι δηµοτικοί σύµβουλοι τόνισαν την ανάγκη να προταχθεί από τα προ ηµερησίας διάταξης θέµατα.

Στο σχέδιο απόφασης ο Δήµαρχος απηύθυνε έκκληση να σταµατήσουν την απεργία πείνας οι µετανάστες του Μεγάρου Υπατία, ώστε να αρχίσει διάλογος για την εξεύρεση λύσης.

Εν τω μεταξύ, “καθεστώς ανοχής” ετοιμάζεται να παράσχει η κυβέρνηση στους απεργούς πείνας του Μεγάρου Υπατία, “εφόσον µέσα στις επόµενες ηµέρες αποχωρήσουν από εκεί και διακόψουν τη διαµαρτυρία τους”, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα (21/02), µε τη συµµετοχή όλων των εµπλεκοµένων κυβερνητικών στελεχών.

Σε περίπτωση διακοπής της απεργίας πείνας θα εφαρµοστεί ο Νόµος 3907, που δίνει το δικαίωµα στην ΕΛ.ΑΣ. να µην προχωρεί – σε ορισµένες περιπτώσεις – σε απέλαση µεταναστών, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για νόµιµη παραµονή στη χώρα µας.

Εν τω µεταξύ, στο Μέγαρο επέστρεψαν οι τέσσερις µετανάστες - απεργοί πείνας που νοσηλεύονταν στο νοσοκοµείο "Ευαγγελισµός” και το "Γενικό Κρατικό Νικαίας" µε καρδιοπάθεια και βαριά αφυδάτωση.

Ακόμη δύο µετανάστες µεταφέρθηκαν στις 2.30 τα ξηµερώµατα της ?ευτέρας, στο "Γενικό Κρατικό Νικαίας" έπειτα από λιποθυµικό επεισόδιο, απώλεια συνείδησης και σπασµούς, ενώ μετά από 12 ώρες νοσηλείας, επέστρεψαν και αυτοί στον χώρο της απεργίας, όπου 227 µετανάστες συνέχιζαν την αποχή από το φαγητό για 28η µέρα

digitalcrete.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!