πρεσβείας, 20 με 25 εργαζόμενους στην εταιρεία Ιωάννου και Παρασκευαΐδης και εννέα εργαζόμενους σε άλλες εταιρείες.
Ο κ. Στιβαρός ανέφερε ότι θα σχηματιστεί αυτοκινητοπομπή προς το αεροδρόμιο της Τρίπολης και η αναχώρηση για την Ελλάδα αναμένεται γύρω στο μεσημέρι. Αναφερόμενος στους άλλους εργαζόμενους που βρίσκονται στη Λιβύη, ο κ. Στιβαρός είπε ότι ορισμένοι αναμένεται να αναχωρήσουν από την πόλη Σεπκα, όπου θα προσγειωθεί άλλο ένα C-130 και πρόσθεσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να δοθεί και άδεια προσγείωσης στο Τζιάλο.
Την Τετάρτη επέστρεψαν από την Τρίπολη της Λιβύης μέσω Παρισιού, δέκα Κύπριοι οι οποίο εργάζονταν στην εταιρεία Νίκος Αντωνίου και Ανδρέας Κρίνος.
Άλλοι τέσσερις Κύπριοι επέστρεψαν μέσω Μάλτας, με συνδυασμένες πτήσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των αερογραμμών της Μάλτας. Πρόκειται για τρεις υπαλλήλους της εταιρείας Ιωάννου και Παρασκευαΐδης και μια γυναίκα που ζει στη Λιβύη για 30 χρόνια.
Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Ανδρέας Ζήνωνος, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι άλλοι έξι Κύπριοι πήγαν το βράδυ της Τετάρτης από την Τρίπολη στην Αθήνα με πτήση των Λιβυκών Αερογραμμών. Ο κ. Ζήνωνος διευκρίνισε ότι αρκετοί Κύπριοι θα μπορούσαν να αναχωρήσουν την Τετάρτη με τα ελληνικά δύο πλοία που είχαν καταπλεύσει στη Βεγγάζη.
Ωστόσο, είπε, οι Κύπριοι εργαζόμενοι σε συνεννόηση με τις εταιρείες τους αποφάσισαν να παραμείνουν. Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΡΙΚ, το βράδυ της Τετάρτης απέπλευσαν από τη Βεγγάζη και τα δύο εμπορικά πλοία που είχε ναυλώσει η Κίνα και στα οποία επιβιβάστηκαν Έλληνες εργαζόμενοι. Δεν επιβιβάστηκαν, ωστόσο, Κύπριοι εργαζόμενοι. Το πρωί απέπλευσε από την Ελλάδα και η φρεγάτα «Ψαρά», η οποία θα συνοδεύει τα δύο πλοία.