tromaktiko: Απολύσεις, περικοπές και προβλήματα στα Carrefour!

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Απολύσεις, περικοπές και προβλήματα στα Carrefour!



Σε περικοπές 1.672 θέσεων εργασίας και στο κλείσιμο 21 καταστημάτων της στο Βέλγιο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα προχωρήσει η Carrefour για να αντιμετωπίσει τον ντόπιο ανταγωνισμό...
Η απόφαση στοχεύει στην «εξυγίανση των δομικά ζημιογόνων» δραστηριοτήτων της πολυεθνικής στη χώρα, αναφέρει η Carrefour, αποκλείοντας όμως έξοδο από το Βέλγιο. Η δεύτερη σε μέγεθος αλυσίδα πολυκαταστημάτων σε όλον τον κόσμο και πρώτη πανευρωπαϊκά γνωστοποίησε ότι το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Οι περικοπές θέσεων αντιστοιχούν στο 11% του προσωπικού στη χώρα, και συνολικά ο όμιλος μετρά 630 στο καταστήματα στο Βέλγιο.
Αιτιολογώντας, ο όμιλος ανακοίνωσε ότι «για να εξοικονομηθούν χρήματα, θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν δομικές αλλαγές, με προτεραιότητα την κατάλληλη, λόγω κρίσης, αναδιοργάνωση». Βέλγοι πολιτικοί και εφημερίδες της χώρας κάνουν ήδη λόγο για «κοινωνικό σεισμό».

Αντίστοιχα ο όμιλος προβαίνει σε αλλαγές ,απολύσεις και μετατάξεις ΚΑΙ στα καταστήματα της χώρας μας.Προχωρεί σε κατάργηση τμημάτων ,καλεί τους υπαλλήλους της στο γραφείο προσωπικού τους ανακοινώνει τις αλλαγές ,την απόλυσή τους ή τους θέτει διλλήματα τύπου "take it or leave it" με την επιταγή απόλυσης πάνω στο τραπέζι.Πολλές θέσεις εργασίας μετατρέπονται σε θέσεις "άνευ ειδικότητας και πόστου" όπου ένας εργαζόμενος θα μπορεί να απασχολείται όπου αυτοί θέλουν και όποτε θέλουν,προιστάμενοι τμημάτων μετατάσσονται σε άλλα καταστήματα χωρίς κάποιο κριτήριο (απο Β.Ελλάδα - Θεσσαλία )με το σκεπτικό "αν δεν σου αρέσει ή δεν μπορείς.....λυπούμαστε ....αντίο" .

Επικρατεί έντονος αναβρασμός μέσα στους κύκλους των υπαλλήλων ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ που τόσα έτη μοχθούν για να συνεχίσει να γεννά τα χρυσά αυγά αυτή η πολυεθνική ΓΑΛΛΙΚΗ κότα και ξαφνικά βλέπουν την θηλιά στο λαιμό τους και την πόρτα εξόδου.Παράλληλα διαπιστώνονται και προβλήματα με προμηθεύτριες εταιρίες αφού οι ελλείψεις επώνυμων προιόντων από τα ράφια υποδηλώνουν κάποια κρίση και σε αυτόν τον τομέα.Μήπως τελικά ο γίγαντας έχει πήλινα πόδια?Μήπως τελικά έχει έρθει η στιγμή να στραφούμε στα μπακάλικα της γειτονιάς που αργοπεθαίνουν καθημερινά και τόσα χρόνια ήταν δίπλα μας και είναι ακόμη δίπλα μας?Λέω...μήπως?
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!