tromaktiko: Διαβουλεύσεις Ρόμπεϊ εν όψει του έκτακτου Eurogroup

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Διαβουλεύσεις Ρόμπεϊ εν όψει του έκτακτου Eurogroup



Όπως έγινε γνωστό διμερείς διαβουλεύσεις με εκπροσώπους των κρατών-μελών της ευρωζώνης αλλά και εκτός ευρωζώνης, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 11 Μαρτίου ξεκινά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ. Σε γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Ρόμπεϊ αναφέρει ότι “θα τους ακούσω όλους και θα δοκιμάσω τις δικές μου ιδέες και εναλλακτικές προτάσεις” επισημαίνοντας ότι στη διαδικασία των διμερών διαβουλεύσεων θα εμπλακεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Επίσης, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επιθυμία του είναι η διεξαγωγή ανοιχτής και συνολικής συζήτησης με τα κράτη μέλη για το πώς μπορεί να επιτευχθεί υψηλό επίπεδο οικονομικού συντονισμού στην ευρωζώνη και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και η οικονομική σύγκλιση. Δηλώνει επίσης πεπεισμένος ότι το Μάρτιο θα υπάρξει συμφωνία επί του συνολικού πακέτου των θεμάτων που καλύφθηκαν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Τέλος, σημειώνει ότι σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής του Eurogroup στις 11 Μαρτίου συγκεκριμένες προτάσεις για το συντονισμό των οικονομικών πολιτικών.

www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!