tromaktiko: "Η Ελλάδα νικάει το φόβο" μέσω facebook

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

"Η Ελλάδα νικάει το φόβο" μέσω facebook



Μία διαφορετική Ελλάδα, που ονειρεύεται και “νικά το φόβο” ονειρεύονται δεκάδες Έλληνες, που δημιούργησαν το ομώνυμο group στο facebook, θέλοντας να δείξουν, πως ακόμη και στις δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζουμε, υπάρχουν πάντα...
περιθώρια αισιοδοξίας.
Η νέα κίνηση πολιτών “Η Ελλάδα νικάει το φόβο” όπως αναγράφεται στο προφίλ της στο facebook, όπου ήδη αριθμεί 88 μέλη, “είναι η στέγη αυτών, που επιλέγουν να απαντήσουν στην καταστροφολογία, παίρνοντας το παιχνίδι στα χέρια τους”.

Τα μέλη της κίνησης επικοινωνούν με μουσικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, χορευτές, ζωγράφους τηλεοπτικούς σταθμούς, έντυπα και διαδικτυακά μέσα μαζικής ενημέρωσης με σκοπό να δημιουργήσουν μια μέρα ένωσης.

Και κάπως έτσι, “μερικούς μήνες από σήμερα... Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών… Ηθοποιοί… Σκηνοθέτες… Μουσικοί… Τραγουδιστές… Ζωγράφοι… Δημοσιογράφοι… τηλεοπτικά, έντυπα και διαδικτυακά Μ.Μ.Ε… ενώνονται για πρώτη φορά με χιλιάδες Έλληνες πολίτες.

Χαμογελώντας, κοιτάμε το αύριο με έμπνευση και το γεμίζουμε με φώς. Απελευθερωνόμαστε φωνάζοντας, “Σήμερα η Ελλάδα νικάει τον Φόβο” και δείχνουμε σε ολόκληρο τον κόσμο, τι πραγματικά είναι δυνατό να γίνει δίχως χρήματα”, γράφουν οι διαχειριστές του.

“Η νέα κίνηση Πολιτών αφορά όλους εκείνους που επιλέγουν να απαντήσουν στην καταστροφολογία, με μια νέα εκστρατεία πληροφορίας. «Αυτή μας φόβισε, αυτή θα μας απελευθερώσει”, δηλώνει ο εμπνευστής και μάνατζερ της κίνησης, Παύλος.

“Σε ένα ταξί τις προάλλες άκουγα τον οδηγό και τον συνοδηγό να συμφωνούν, πως σίγουρα σ’ ένα χρόνο το πολύ θα έχουμε χρεοκοπήσει. Όλοι περιμένουν κάτι να γίνει. Αυτή η συνεχής ανασφάλεια και τα πρόσωπα των περαστικών που πια δεν χαμογελούν εύκολα, αποτέλεσε την αφορμή να φτιαχτεί η κίνηση”, λέει ο Παύλος.

Γραφίστες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, μάνατζερ, φοιτητές, συγγραφείς, χορευτές, bloggers, web designers, ζωγράφοι, μουσικοί, σκηνοθέτες, δημοσιογράφοι, όλοι απλά μέλη της σημερινής Ελληνικής κοινωνίας ενώθηκαν με ένα και μόνο στόχο.

Να ανατρέψουν το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, γύρω από την οικονομική κρίση, μέσα από την ένωση της τέχνης και της πληροφορίας, καταρρίπτοντας τον φόβο που την τρέφει και την περιβάλλει.

Προσφέρουν το χρόνο τους, τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες τους, σχεδιάζουν και υλοποιούν προσπαθώντας να αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας προς το εξωτερικό. Μέσα από banners, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, καταχωρήσεις σε εφημερίδες και άρθρα, διαχέουν την ιδέα “Η Ελλάδα νικάει τον φόβο” σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η ομάδα έχει ξεκινήσει ήδη το group της στο facebook, στο οποίο μπορεί ο καθένας να εγγραφεί, και σύντομα ανεβάζει την επίσημη ιστοσελίδα της δράσης της, στο www.greececonquersfear.org

cosmo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!