tromaktiko: Αρχίζει σήμερα το G20....

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Αρχίζει σήμερα το G20....



Αρχίζει σήμερα στο Παρίσι η σύνοδος των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου (G20), ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν και σήμερα οι σκληρές κόντρες μεταξύ των συμμετεχόντων τόσο όσο αφορά τη στρατηγική αντιμετώπισης των στρεβλώσεων στην παγκόσμια οικονομία και κυρίως το μεγάλο ζήτημα των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Να αναφέρουμε ότι η Γαλλίδα υπουργός Οικονοµικών Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε χθες ότι ελπίζει πως θα υπάρξει συµφωνία για τους δείκτες που θα απαιτηθούν για να επιτευχθεί µια καλύτερη ισορροπία του χρηματοοικονομικού συστήµατος. Βέβαια ακόµη όµως και να υπάρξει συµφωνία σε ένα σύνολο δεικτών, εκτιµάται ότι οι υπουργοί δεν θα καταλήξουν σε αριθµητικούς στόχους.
Συγκεκριμένα, πληροφορίες από το Παρίσι και το Βερολίνο αναφέρουν ότι οι υπουργοί Οικονοµικών είναι πολύ πιθανόν να συμφωνήσουν σε πέντε δείκτες/παραμέτρους και πιο συγκεκριμένα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, πραγµατικές συναλλαγµατικές ισοτιµίες, συναλλαγµατικά αποθέµατα, δηµόσιο χρέος και ελλείµµατα και ιδιωτικές καταθέσεις.
Μάλιστα όπως αναφέρει η Wall Street Journal, οι υπουργοί Οικονοµικών συµφώνησαν σε «περιορισµένο σύνολο» δεικτών. Είναι χαρακτηριστική η χθεσινή δήλωσε της Λαγκάρντ “εχουµε την Κίνα, η οποία αποταµιεύει και εξάγει, την Ευρώπη που καταναλώνει και αναπτύσσεται αργά, και τις ΗΠΑ που καταναλώνουν και δανείζονται. Πρέπει να σκεφτούµε αν µπορούµε να συνεχίσουµε έτσι”.

http://www.greekfinanceforum.com/


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!