tromaktiko: Περί greeklish...

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Περί greeklish...



Αγαπητέ anagnostis του http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/greeklish_2734.html, λέγοντας την παρακάτω φράση [i]Skeftikes pote giati grafoume se greeklish? Nomizete ine kamia propaganda ton Agglon gia na katastrepsoun to Elliniko alfavito? μου έδωσες την ευκαιρία να πω κάποια πράγματα, τα οποία θεωρώ πως δεν είναι καθόλου τυχαία...




1) Όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο "1984" του Τζορτζ Οργουελ, το οποίο είναι γραμμένο το 1949, ξέρουν πολύ καλά τι σκοπό έχουν τα greeklish. (όσοι δεν το έχετε διαβάσει, πραγματικά αναζητήστε το)
2) Το 2003 η τωρινή υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου είχε καταθέσει πρόταση στη βουλή για να γίνουν τα αγγλικά η επίσιμη γλώσσα του ελληνικού κράτους.
3) Πριν από λίγες μέρες ένας Κύπριος ευρωβουλευτής κατέθεσε επίσιμη πρόταση "για να γίνει πιο εύκολη η ελληνική γλώσσα" και πρότεινε να καταργηθούν τα φωνήεντα και να μείνει μόνο το "ι" και το "ο". Παράδειγμα: Χρησιμοποιώ--->χρισιμοπιό.
Εμένα προσωπικά δε μου φαίνονται τυχαία αυτά. Και αν προσθέσω και τα "lol", "wtf", "cu", "tlm", πάντα υπό το πρόσχημα-δόλωμα του τύπου "με νοιάζει η επικοινωνία και όχι η ορθογραφία", συνειδητοποιώ πως επιστρέφουμε ολοταχώς στην εποχή των σπηλαίων...Ουγκ, ουγκ

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!