tromaktiko: Φήμες για "iPhone nano"

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Φήμες για "iPhone nano"



Εάν κέρδιζα ένα λεπτό του ευρώ για κάθε φήμη που κυκλοφορεί σχετικά με κάποιο μη ανακοινωθέν προιόν της Apple...
πιθανότατα θα μπορούσα να αγοράσω ολόκληρο νησί σε σχήμα μήλου και γεμάτο με iPad-όδενδρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Bloomberg πυροδότησε μια φήμη που θέλει την Apple να κατασκευάζει ένα μικρότερο iPhone που θα κοστίζει μόνο 200 δολλάρια. Οι φήμες σχετικά με το ...επερχόμενο “iPhone nano” κέρδισαν έδαφος μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal με λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευή. Μάλιστα της δόθηκε και το κωδικό όνομα ‘Ν97’. Φαινόταν ότι η εμφάνιση ενός μικρότερου iPhone ήταν προ των πυλών.

Αντίθετα οι New York Times μας λένε να μην πιστεύουμε τίποτε από όλα αυτά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Apple εξετάζει την πιθανότητα ενός φθηνότερου iPhone, το οποίο ωστόσο θα είναι περίπου στο μέγεθος του iPhone 4.
Φυσικά οι πηγές των πληροφοριών παραμένουν ανώνυμες.

Στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των δύο δημοσιευμάτων οι ειδήσεις και αναλύσεις σχετικά με το νέο προιόν κατέκλυσαν τον κόσμο. Ας θυμηθούμε τις φήμες για “Apple tablet” που κυριαρχούσαν στους τίτλους των ειδήσεων πριν την εμφάνιση του iPad.

Απλά είναι μέρος του ‘μύθου’ της Apple. Ο κόσμος θέλει να ξέρει τη σχεδιάζει ο γίγαντας. Και δυστυχώς οι περισσότερες είναι αβάσιμες.

Στην πραγματικότητα κάποιος ξέρει τα σχέδια της Apple





Μία από τις πολλές φωτογραφίες πριν την εμφάνιση του iPad.

Η Apple είναι γνωστή για τη μυστικότητά της. Η μόνη αποτυχία στον τομέα ήταν με το πρωτότυπο iPhone 4 και αυτό επειδή κάποιος ατυχής μηχανικός της το ξέχασε σε ένα μπαρ. Σε ...αντίποινα το Gizmodo που αγόρασε τη συσκευή δε έχει πάρει από τότε ποτέ πρόσκληση για διοργάνωση της Apple.
Υπάρχει κάποια δόση αλήθειας στις προαναφερθείσες φήμες; Σημαντική είναι η φρασεολογία που χρησιμοποιείται : “ερευνά”, “σκέπτεται”, “δουλεύει επάνω σε” ένα καινούριο μοντέλο iPhone.

Με άλλα λόγια η Apple πειραματίζεται με πιθανά καινούρια προιόντα όπως θα έκανε και κάθε άλλη εταιρεία του μεγέθους της. Λέγεται ότι ο Steve Jobs απέρριψε πάρα πολλά πρωτότυπα προτού καταλήξει στην τελική μορφή του iPad. Στοιχηματίζουμε ότι η Apple έχει στο νου της σχέδια για iPhone όλων των μεγεθών και όλων των τύπων. Αλλά έτσι συμβαίνει όταν θέλεις να βγάλεις στη αγορά ένα καινούριο προιόν.

Κανένας άλλος εκτός από τον Steve Jobs δεν ξέρει τα σχέδια της εταιρείας. Και στο μεταξύ οι φήμες θα συνεχίσουν να εξαπλώνονται.

Εκείνο το νησί που λέγαμε;
http://www.dailytech.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!