tromaktiko: Η.Π.Α.: Χάκερς παραβίασαν κατ' επανάληψη τους υπολογιστές του NASDAQ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Η.Π.Α.: Χάκερς παραβίασαν κατ' επανάληψη τους υπολογιστές του NASDAQ



Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, χάκερς παραβίασαν κατ’ επανάληψη το δίκτυο υπολογιστών του NASDAQ.
Το μέρος του συστήματος που εκτελεί τις συναλλαγές δεν έχει παραβιαστεί κάτι που δεν ισχύει και για τα υπόλοιπα τμήματα υποδομής του συστήματος, αν και ακόμα δεν είναι σαφές ποια είναι ακριβώς. Η Μυστική Υπηρεσία και το FBI εξετάζουν το θέμα, αν και δεν έχει βρεθεί κάποια κακόβουλη δραστηριότητα προς το παρόν, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Κάποιος ο οποίος εμπλέκεται με την υπόθεση του NASDAQ δήλωσε: "Μέχρι στιγμής, οι χάκερς φαίνεται απλά να «ψάχνουν τριγύρω»".

Ένα άλλο πρόσωπο που γνωρίζει την υπόθεση παρομοίασε το περιστατικό με κάποιον που έχει διαρρήξει ένα σπίτι και απλά ψάχνει να βρει κάτι αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κλέψει ή δεν έχει παρέμβει σε κάτι.
Όπως είναι αναμενόμενο, οι υπεύθυνοι του NASDAQ δεν έχουν σχολιάσει την αναφορά. Οι ερευνητές ανησυχούν ότι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν τα πραγματικά κίνητρα των χάκερς ούτε είναι σίγουροι για το αν θα είναι σε θέση να καλύψουν όλα τα πιθανά κενά ασφαλείας στο σύστημα. Επιπλέον, η ταυτότητα όπως και η προέλευση των επιθέσεων παραμένει άγνωστη. Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι οι εν λόγω επιθέσεις προέρχονται από την Ρωσία, παρ’ όλα αυτά οι εμπλεκόμενοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τους συγκεκριμένους υπολογιστές για παραπλάνηση.
adslgr.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!