tromaktiko: Ίδρυση Παραρτήματος Nosmoke.gr στην Καρδίτσα

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ίδρυση Παραρτήματος Nosmoke.gr στην Καρδίτσα



Σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2011 συγκεντρωθήκαμε πολίτες της Καρδίτσας οι οποίοι υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή του Νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και ύστερα από διάλογο καταλήξαμε στα εξής:1) Η υπάρχουσα Νομοθεσία –πλην ελαχίστων περιπτώσεων - δεν εφαρμόζεται πουθενά.2) Οι επιφορτισμένοι με την τήρηση του Νόμου (Δημοτική Αρχή, Δημοτική Αστυνομία, Υγειονομικές Αρχές κλπ) αδρανούν προκλητικά να εφαρμόσουν τον Νόμο προκαλώντας την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση του –σύμφωνα με έγκυρες δημοσκοπήσεις - 82% των πολιτών (καπνιστών και μη) που συμφωνούν με την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.
3) Οι παραβάτες παραμένουν ατιμώρητοι γελοιοποιώντας για άλλη μία φορά το ήδη αναξιόπιστο και ατελέσφορο Κράτος μας που ψηφίζει Νόμους και δεν τους εφαρμόζει.

Κατόπιν αυτών και επειδή:
α) θέλουμε να προστατεύσουμε την υγεία, τόσο τη δική μας, όσο και των παιδιών μας, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου.
β) θέλουμε να μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας και να πάμε σε άλλους χώρους, χωρίς να κινδυνεύει η υγεία μας από το παθητικό κάπνισμα.
γ) θέλουμε να ζούμε στη χώρα μας αισθανόμενοι ότι οι νόμοι της τηρούνται όχι κατά το δοκούν.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ
α) Υποστηρίζουμε τους σκοπούς του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Nosmoke.gr,
β) Υποστηρίζουμε απόλυτα τις θέσεις του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Nosmoke.gr για την καταπολέμηση της μάστιγας του καπνίσματος.
γ) Μετά τη συνάντησή μας αυτή και ύστερα από επικοινωνία με τον υπεύθυνο του Nosmoke.gr, αποτελούμε πλέον παράρτημα Καρδίτσας του Nosmoke.gr και θα προβαίνουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια που θεωρούμε ικανή να προωθήσει τους σκοπούς μας.
δ) Γνωστοποιούμε σε όλα τα Μ.Μ.Ε. της Καρδίτσας τις αποφάσεις αυτές και καλούμε όλους τους πολίτες (καπνιστές και μη) να συστρατευθούν μαζί μας με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και το συντονισμό ενεργειών, ώστε, με κάθε νόμιμη ενέργεια, να επιτύχουμε το σκοπό μας, δηλαδή την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου και την πρόληψη και μείωση του καπνίσματος στη χώρα μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Παραρτήματος Καρδίτσας Nosmoke.gr – «Όχι στον Καπνό»
nosmokekard@gmail.com

www.nosmoke.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!