tromaktiko: Λίγο πριν παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης, η Peugeot έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και τα πρώτα στοιχεία για το ανανεωμένο της 308

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Λίγο πριν παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης, η Peugeot έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και τα πρώτα στοιχεία για το ανανεωμένο της 308



Λίγο πριν παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης, η Peugeot έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και τα πρώτα στοιχεία για το ανανεωμένο της 308.
Επιμέλεια : Γιάννης Κοντολάτης
Η ανανέωση φυσικά αφορά και τα τρία αμαξώματα του 308, Hatchback, Coupe Cabriolet και Station Wagon, με τις περισσότερες αλλαγές να εντοπίζονται ως είθισται στο εμπρός μέρος. Εκεί διαθέτουν νέα γρίλια στη μάσκα, νέους προφυλακτήρες, επανασχεδιασμένο καπό, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και νέας σχεδίασης ζάντες. Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι μικρότερες και περιορίζονται στους νέους χρωματικούς συνδυασμούς και στην αναβαθμισμένη ποιότητα υλικών.
Από τεχνικής σκοπιάς το 308 υποβλήθηκε σε δίαιτα που έφτασε μέχρι και τα 25 κιλά, ενώ μικροαλλαγές συναντάμε στους κινητήρες, με σημαντικότερη την προσθήκη μιας νέας έκδοσης e-HDi. Η τελευταία διαθέτει σύστημα Start/Stop, 16άρες ζάντες με ελαστικά χαμηλής τριβής και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, ενώ είναι εφοδιασμένη με πετρελαιοκινητήρα 1,6 λίτρων απόδοσης 115 ίππων που εκπέμπει 98 γρ/χλμ CO2. Η συγκεκριμένη πράσινη έκδοση συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο ή ηλεκτρονικά ελεγχόμενο χειροκίνητο κιβώτιο (EGC) και θα είναι διαθέσιμη το καλοκαίρι.
Αλλαγές έχουμε τέλος στον 1.4 κινητήρα τεχνολογίας VTi, που αποδίδει 98 από 95 ίππους, ενώ οι υπόλοιπες κινητήριες εκδόσεις είναι οι γνωστές μας 1.6 THP με 156 και 200 ίππους και οι πετρελαιοκίνητες 1.6 HDi με 92 ίππους και 2.0 HDi.

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου 308 θα ξεκινήσουν την άνοιξη.
http://www.peritroxon.gr/content/view/1202/2/


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!