tromaktiko: Playstation 3 (The Data is Corrupted 8002C2F5)

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Playstation 3 (The Data is Corrupted 8002C2F5)



Πριν από λίγες μέρες(15περίπου) έκανα update στο PS3 την 3.56 αναγκαστικά, δεν μπορούσες να το αποφύγεις...
Μετά το update λειτούργησε κανονικά για 2 μέρες και από τότε βγάζει μήνυμα όταν ανοίγει :

"The system software cannot be run correctly. Press the PS button to try to restart the system. Connect storage media that contains update data of version 3.56 or later, and then press the START and SELECT buttons at the same time. For information on how to obtain update data, refer to the SCE Web site for your region."

Κατέβασα την 3.56 έκδοση σε ένα usb stick και ακολούθησα την διαδικασία αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το μήνυμα που βγάζει είναι “The Data is Corrupted 8002C2F5”.

Εδώ να πω πως έχω το slim 120 GB. Δεν είναι τσιπαρισμένο, ούτε δίσκο έχω αλλάξει και πως το αγόρασα τον Σεπτέμβριο του 09.

Μέσα από τα διάφορα forums ανά τον κόσμο και του επίσημου της Sony που διάβασα αναφέρουν πως είναι πρόβλημα της 3.56. Αυτό το update επιχειρεί 1ον να ¨κόψει¨ τις σπασμένες κονσόλες και 2ον να μην επιτρέπει την αντικατάσταση του αρχικού δίσκου του PS3.

Πάμε τώρα στην χώρα μας… Επικοινώνησα με την αντιπροσωπία στο Χαλάνδρι. Τους είπα τον κωδικό που βγάζει(8002C2F5) και μου είπαν να το πάω από κει. Έτσι και έγινε αυτό το Σαββάτο 19/02/2011. Δοκίμασε ο τεχνικός με το δικό του φλασάκι να κάνει το ίδιο και φυσικά απέτυχε να το επιδιορθώσει. Το μηχάνημα είναι φυσικά εκτός εγγύησης (Σεπτέμβριος του 09).

Η ετυμηγορία του… είναι χαλασμένο. Όλο μηχάνημα. Δεν φτιάχνεται!!!! Χωρίς να μου λέει τι ακριβώς έχει. Και πάμε στο ψητό… Μου προτείνει να μου κρατήσει το δικό μου PS3 και να μου δώσει ένα ανακατασκευασμένο με 150€!!! Σε επανειλημμένες μου ερωτήσεις αν πρέπει να κάνει άλλα διαγνωστικά ή να μου πει ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα της κονσόλας αυτός εξακολουθούσε να μου απαντάει «ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ». Το πήρα και έφυγα.

Σήμερα 22/02/2011 επικοινώνησα με την Sony Ελλάς για να αναφέρω το περιστατικό του Σαββάτου. Του εξιστόρησα την ιστορία και η απάντηση του σε γενικές γραμμές ήταν πως τα Forums δεν είναι έγκυρα. Ο καθένας γράφει ότι θέλει …Ο τεχνικός καλά έκανε και μου πρότεινε την λύση της ανταλλαγής με ένα ανακατασκευασμένο με 150€. Αυτή είναι η πολιτική της εταιρείας. Έπρεπε να το ήξερα όταν αγόραζα την κονσόλα πως αυτές δεν διορθώνονται αλλά αντικαθιστούνται επειδή είναι προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Δεν φτιάχνονται στην Ελλάδα οπότε πρέπει να φύγει εκτός!

Αυτή είναι η μεγάλη εταιρεία που λέγεται Sony???Με τα χιλιάδες προϊόντα και τις διαφημίσεις και το μεγάλο όνομα και και… Και κρίμα!!


Τα 300 που έδωσα πριν 1 χρόνο και 4 μήνες ήταν ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΥΜΠΙΑ!!!! Και με ένα προβληματικό update που έφτιαξαν οι ίδιοι, δεν αναγνωρίζουν το λάθος τους αλλά ζητάν να τους δώσεις και την κονσόλα σου και άλλα 150!!!ΕΥΡΩ έτσι, όχι κουμπιά. Αφού κύριοι είναι χαλασμένο το μηχάνημα… Δεν φτιάχνεται γιατί να μαζεύεται σκουπίδια??? Τι να κάνετε την χαλασμένη την κονσόλα?? Μήπως να την φτιάξετε με μηδενικό κόστος(ένα Update) και να την μοσχοπουλήσετε στο επόμενο θύμα για άλλα 150€??

Ειλικρινά νιώθω τόσο νευριασμένος και απογοητευμένος από την αντιμετώπιση της Sony Ελλάς και του Services τους. Θέλω να πιστεύω πως δεν είναι θέμα κονσόλας(hardware) αλλά του τελευταίου επίσημου update(3.56).

Αυτό που ζητώ είναι αν κάποιος έχει συναντήσει το ίδιο πρόβλημα και έχει βρει λύση να το μοιραστεί μαζί μας γιατί είμαι σίγουρος πως στην κατάσταση μου πολλοί.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!