tromaktiko: RENAULT Captur Concept

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

RENAULT Captur Concept



Το Captur είναι το καινοτόμο crossover που πρόκειται να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού στο περίπτερο της Renault στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.
Οι Γάλλοι συνεχίζουν να μας παρουσιάζουν τις εντυπωσιακές τους ανησυχίες με δυνατά σχεδιαστικά πρωτότυπα στις εκθέσεις αυτοκινήτου. Μετά το ηλεκτρικό DeZir Concept με τις αντίθετα ανοιγόμενες προς τα επάνω πόρτες που είδαμε πέρυσι στο Παρίσι, σειρά φέτος έχει το Captur. Το γεμάτο δυναμισμό και καμπύλες αμάξωμα του Captur, διαθέτει συμπαγείς διαστάσεις (μήκος 4.223, πλάτος 1.950, ύψος 1.586 χιλιοστά), αποτελώντας το πάντρεμα δύο διαφορετικών κατηγοριών, ενός SUV και ενός μικρού coupe. Την προχωρημένη σχεδίασή του συνθέτουν οι πολλές καμπύλες με τα ματ εξογκώματα, η χαμηλά τοποθετημένη οροφή, οι ανοιγόμενες προς τα επάνω πόρτες με τα μικρά κρύσταλλα, το φαρδύ αμάξωμα με τους τεράστιους τροχούς των 22 ιντσών και φυσικά το 2θέσιο εσωτερικό του.

Από μηχανικής πλευράς το Captur είναι εφοδιασμένο με έναν twin-turbo Energy dCi 1,6 λίτρων που αποδίδει 158 ίππους και 38,2 χλγρμ ροπής. Εκπέμπει 99 γρ/χλμ CO2 και παρόλο τον μπερδεμένο crossover χαρακτήρα του αμαξώματος, αφήνει πολλά γρήγορα coupe πίσω του, επιταχύνοντας από στάση μέχρι τα 100χλμ/ώρα σε 8΄΄, αγγίζοντας την τελική των 210 χλμ/ώρα.
www.PeriTroxon.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!