tromaktiko: Smart Forspeed concept

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Smart Forspeed concept



Θυμάσαι τα σκίτσα που κυκλοφόρησαν πριν από μερικές εβδομάδες; Λοιπόν εκείνα τα σκίτσα έδειχναν ένα νέο πρωτότυπο που θα παρουσιάσει τελικά στη Γενεύη η Smart.
Το όνομα του Forspeed concept, ένα ηλεκτρικό roadster πρωτότυπο το οποίο σχεδιαστικά δείχνει το πως θα μοιάζει η επόμενη γενιά του fortwo.

Από μηχανικής πλευράς, το Smart Forspeed concept εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 30 kW (40 ίππων) που έχει τοποθετηθεί στον πίσω άξονα με αυτονομία 135 χλμ. Επιπλέον 7 άλογα μπορούν να παραχθούν με την χρήση του κουμπιού overboost. Η τελική ταχύτητα του ανέρχεται στα 120 χλμ/ώρα.

Σχεδιαστικά τώρα το αυτοκίνητο έχει κυψελοειδής μάσκα, LED φωτιστικά σώματα, φωτοβολταϊκά πάνελ στην βάση του παρμπρίζ με την υποδοχή φόρτισης να είναι έξυπνα κρυμμένη στο πίσω μέρος, μέσω της οποίας φορτίζουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα γυαλιστερά πλαστικά, τα διακοσμητικά αλουμινίου και οι πράσινες δερμάτινες επενδύσεις.

Στο περίπτερο της Smart θα βρίσκεται και το ποδήλατο και το ηλεκτρικό escooter που παρουσιάστηκε στο Παρίσι τον περασμένο Οκτώβριο.
http://www.autoblog.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!