tromaktiko: Tα... γαλλικά της Παιανίας

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Tα... γαλλικά της Παιανίας



Η προπόνηση του Παναθηναϊκού ήταν ιδιαίτερα «θερμή» με τους Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Τζιμπρίλ Σισέ και Σεμπαστιάν Λέτο να είναι οι πρωταγωνιστές. Διαβάστε όλους τους διαλόγους που ειπώθηκαν.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ έκανε ένα δυνατό τάκλιν στον Σεμπαστιάν Λέτο με αποτέλεσμα ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός να πέσει άσχημα στο χορτάρι. Ο λάτιν άσος φοβήθηκε μήπως πάθει καμιά ζημιά και χάσει το ντέρμπι και πήρε... φωτιά!

Ο Λέτο άρχισε να βρίζει στα ισπανικά τον «Μπουμ», ανμαφέροντας του: «Εχεις τρελαθεί; Τι μαρκάρισμα ήταν αυτό;». Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός όμως δεν έδωσε πολύ σημασία στον συμπαίκτη του, αλλά κοίταξε τον βοηθό του Ζεσουάλδο Φερέιρα, Ζοσέ Γκόμες και του είπε: «Τον κοιτάς πως αντιδράει; Τι να πω...».

Τα... γαλλικά του Σισέ

Τότε έσπευσε προς τους δύο παίκτες, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ και φώναξε σε υψηλό τόνο στον Λέτο: «Τι είναι αυτά που κάνεις;» και μετά του έριξε μερικά... γαλλικά. Για μερικά δευτερόλεπτα υπήρχαν εκατέρωθεν βρισιές ανάμεσα σε Τζιμπρίλ και Σεμπαστιάν με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να σβήνει την φωτιά: «Σταματήστε τώρα» τους διέταξε και τους άλλαξε ομάδες.

«Να βγάζετε το πάθος μόνο στους αγώνες»

Μετά το πέρας της προπόνησης ο Πορτογάλος προπονητής του Παναθηναϊκού κάλεσε τους παίκτες γύρω του και τους μίλησε για το περιστατικό: «Δεν είναι δυνατόν από ένα τάκλιν να γίνεται όλο αυτό. Δεν έχει λογική. Καταλαβαίνω το πάθος σας, αλλά καλό είναι να το βγάζετε μόνο στους αγώνες και όχι με αυτόν τον τρόπο στις προπονήσεις. Δεν πιστεύω ότι όλα αυτά έγιναν μόνο για το μαρκάρισμα. Μπορεί να υπάρχει κάποιο άλλο ζήτημα. Αν ισχύει αυτό να το συζητήσουμε».

Ο Φερέιρα σταμάτησε να μιλάει και κοίταξε τους τρεις παίκτες και αφού δεν είδε απόκριση συνέχισε την ομιλία του: «Τέτοια συμπεριφορά δεν κάνει καλό σε κανέναν. Δεν είναι καλό ούτε για τους εαυτούς σας, δεν είναι καλό ούτε για την ομάδα. Και η ομάδα είναι πάνω από όλους μας. Εχουν γίνει και άλλα περιστατικά στο παρελθόν και νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνετε πως δεν βοηθούν κάπου. Είναι η τελευταία φορά θέλω να πιστεύω που μιλάμε για κάτι τέτοιο. Δεν χρειάζεται να σπαταλάμε την ενέργεια μας για τέτοιου είδους καταστάσεις».

Βρισιές και μετά την ομιλία

Πάντως, παρότι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε αυτή την ομιλία προς τους παίκτες, ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Σεμπαστιάν Λέτο συνέχισαν τον διαπληκτισμό τους και στα αποδυτήρια. Τόσο ο Γάλλος φορ, όσο και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν είχαν ηρεμήσει και οι ύβρεις συνεχίστηκαν, όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων (μεταξύ των οποίων και ο Μπουμσόνγκ) το θέμα έληξε.
http://www.gazzetta.gr/








     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!