Το ζήτημα απασχόλησε την επιτροπή κατόπιν σχετικής καταγγελίας από πλευράς γυναίκας αξιωματούχου του υπουργείου Μεταφορών, η οποία ισχυρίστηκε ότι οι αναφορές στα όσα έγραφε στο προφίλ της στον συγκεκριμένο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, συνιστούν παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής.
Εν προκειμένω, η Σάρα Μπέισκερβιλ υπέβαλε επισήμως παράπονο ενώπιον της επιτροπής, μετά από δημοσιεύματα στις εφημερίδες Daily Mail και Independent, όπου γινόταν αναφορά σε περιστατικό που η ίδια είχε αποκαλύψει και σύμφωνα με το οποίο είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ την παραμονή εργάσιμης ημέρας.
Επιπλέον, η αξιωματούχος επεσήμανε ενώπιον της Επιτροπής ότι είχε ρητά ορίσει στο προφίλ της ότι τα όσα αναρτά δεν αντιπροσωπεύουν τον εργοδότη της αλλά μόνο την ίδια.
Παράλληλα, η αξιωματούχος πρόσθεσε ότι έχει επιλέξει τέτοιες ρυθμίσεις ιδιωτικότητας, ώστε οι αναρτήσεις της να είναι ορατές και προσβάσιμες μόνο από φίλους της.
Τα επιχειρήματα της γυναίκας, πάντως, δεν έπεισαν την Επιτροπή, που αντέτεινε ότι το εν δυνάμει κοινό αυτών των αναρτήσεων και προσωπικών αποκαλύψεών της ήταν κατά πολύ ευρύτερο των 700 φίλων που διαθέτει στο προφίλ της. Περαιτέρω, η Επιτροπή επεσήμανε, συμφωνώντας με τα αντεπιχειρήματα του Τύπου, ότι το Twitter ήταν γενικότερα προσβάσιμο και ότι η κάτοχος του προφίλ δεν προχώρησε στις επίμαχες αποκαλύψεις υπό καθεστώς ανωνυμίας.
ΠΗΓΗ: LAWNET.GR