tromaktiko: VW Golf Cabriolet

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

VW Golf Cabriolet



του Μιχάλη Ντιβέρη
Η VW επιστρέφει στην κατηγορία των μεσαίων κάμπριο με τη δημιουργία του νέου Golf Cabriolet. Η μεγάλη επιστροφή θα πραγματοποιηθεί και επισήμως στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.
Το Golf Cabriolet δεν είναι ένα τυχαίο μοντέλο, καθώς εκπροσώπησε για πολλά χρόνια την VW στην κατηγορία των μεσαίων κάμπριο. Το μοντέλο σταμάτησε να κατασκευάζεται το 2002 και βασιζόταν στο Golf τρίτης. Από τότε μέχρι σήμερα όμως απουσίαζε, καθώς η VW είχε διαλέξει να εκπροσωπείτε αποκλειστικά με το Eos στην κατηγορία των ανοικτών αυτοκινήτων.
Πλέον αυτό άλλαξε και χάρη και στη βοήθεια του Golf VI, το νέο Golf Cabriolet είναι γεγονός. Αυτό θα έχει μαλακή οροφή, κάτι που κάνει σαφή το διαχωρισμό του από το Eos, το οποίο έχει σκληρή (μεταλλική οροφή). Σύμφωνα με τη VW η οροφή χρειάζεται μόλις 9,5΄΄ για να ανοίξει, μία διαδικασία που μπορεί να γίνει και με το αυτοκίνητο εν κινήσει, αρκεί η ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 30 χλμ/ώρα.
Οι εξωτερικές αλλαγές δεν είναι πολύ έντονες και εστιάζονται στα φώτα τα οποία πλέον έχουν και στοιχεία LED. Το πίσω μέρος είναι φυσικά ανασχεδιασμένο (σε σχέση με την πεντάθυρη έκδοση) προκειμένου να δημιουργηθεί αποθηκευτικός χώρος για την κουκούλα αλλά και τις αποσκευές. Ο χώρος για τις τελευταίες παραμένει αμετάβλητος στα 250 λίτρα, ανεξαρτήτως θέσης οροφής. Το εσωτερικό είναι τετραθέσιο και αλλαγές δεν υπάρχουν σε σύγκριση με τα υπόλοιπα Golf. Όσον αφορά τους κινητήρες, η γκάμα έχει μεταφερθεί αυτούσια από το χάτσμπακ μοντέλο. Έτσι θα δούμε εκδόσεις βενζίνης 1.2 TSI με 105 ίππους, 1.4 TSI με 140 και 160 ίππους, καθώς 2,0 λίτρων με 210 ίππους οι οποίες θα συνδυάζονται με χειροκίνητο ή DSG κιβώτιο. Η γκάμα θα ολοκληρώνεται με τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις 1.6 των 105 ίππων και 2.0 των 140 ίππων.
peritroxon.gr



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!