tromaktiko: Νέο VW Tiguan

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Νέο VW Tiguan



H VW διατείνεται πως αυτή είναι η νέα γενιά του Tiguan. Ουσιαστικά πρόκειται για μία ανανεωμένη έκδοση η οποία βασίζεται στην τωρινή και έχει σχεδιαστικές διαφορές.

Αυτό είναι το νέο Tiguan, το οποίο οφείλει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του σημερινού μοντέλου, που από το 2007 που πρωτοπαρουσιάστηκε μέχρι σήμερα, έχει πουλήσει περίπου 572.000 μονάδες.


Η νέα έκδοση του Tiguan έχει υιοθετήσει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της φίρμας, όπως την έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα της και κυρίως στο νέο Passat (στο εμπρός μέρος) και στο μεγαλύτερο 4x4 το Touareg (στο πίσω μέρος). Πλέον τα φωτιστικά σώματα διαθέτουν στοιχεία LED εμπρός, η μάσκα είναι ανασχεδιασμένη και οι προφυλακτήρες νέοι.

Στο εσωτερικό δεν συναντούμε ιδιαίτερες αλλαγές κάτι που μας υπενθυμίζει πως πρόκειται ουσιαστικά για μία αναβαθμισμένη και όχι καινούργια έκδοση. Σύμφωνα με την ίδια τη VW στην καμπίνα έχουμε προσθήκη νέων χρωματικών συνδυασμών και βελτιωμένη ποιότητα κατασκευής.

Αλλαγές δεν θα πρέπει να περιμένουμε και από τους κινητήρες, στο σύνολο της γκάμας του νέου Tiguan. Οι εκδόσεις θα είναι ίδιες με αυτές του τωρινού μοντέλου με τη βασική διαφορά πως πλέον θα διαθέτουν όλες τη φιλικότερη προς το περιβάλλον τεχνολογία BlueMotion. Η βασική έκδοση θα είναι και πάλι η 1.4 TSI με τους 122 ίππους με την γκάμα να συμπληρώνουν ο 1.4 TSI 150 PS και ο 2.0 TSI με 200 PS. Όσον αφορά τους πετρελαιοκινητήρες, θα υπάρχει ένα δίλιτρο μοτέρ TDI σε εκδόσεις 140 και 170 ίππων.

PeriTroxon.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!