tromaktiko: Σχόλιο σε: "Το πλήθος των δημοσίων υπαλλήλων ...1 στους 4 Έλληνες είναι δημόσιος υπάλληλος"

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Σχόλιο σε: "Το πλήθος των δημοσίων υπαλλήλων ...1 στους 4 Έλληνες είναι δημόσιος υπάλληλος"



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/1-4.html
Στο τέλος της ανάρτησης ο φίλος αναγνώστης γράφει ότι: Πως περιμένουμε δηλαδή να έχουμε ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα όταν το όνειρο του κάθε νέου και των γονιών του είναι να "μπει το παιδί στο δημόσιο"; Θα σου δώσω μία πολύ απλή απάντηση.
Είναι ο μόνος που πληρώνει στην ώρα του και σου έχει διασφαλισμένο τον μισθό σου. Ο κάθε γονιός θέλει να βλέπει το παιδί του να είναι ευτυχισμένο και όσο το δυνατότερο με λιγότερα προβλήματα. Αυτό θα ήθελες και εσύ φίλε μου για τα παιδιά σου. Ο δημόσιος τομέας έχει τα μαύρα χάλια του τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό έγινε γιατί απλά το επέτρεψε η κάθε κυβέρνηση που πέρασε. Το ξεκίνησε ο Ανδρέας Παπανδρέου που μόλις έγινε κυβέρνηση κομματικοποίηση όλο τον δημόσιο τομέα για να μπορεί να τον ελέγχει όπως θέλει αυτός, το συνέχισε ο Μητσοτάκης, ο Σημίτης, ο Καραμανλής και το συνεχίζει και ο Γιωργάκης. Κάνετε ένα απλό πράγμα. Κοιτάξτε παλαιές ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 60 να δείτε πως δούλευε το δημόσιο εκείνης της εποχής και κάνετε μία σύγκριση με το σήμερα. Ο δημόσιος υπάλληλος παγκοσμίως δουλεύει όπως τον ορίζει η κάθε διοίκηση. Αν πεις στον δημόσιο υπάλληλο π.χ. στην εφορία θα εξυπηρετείς τον κόσμο το ταχύτερο το δυνατόν και δεν θέλω να ακούω παράπονο από κανέναν πολίτη, γιατί με το πρώτο παράπονο θα έχεις παρακράτηση μισθού και αν συνεχιστούν θα ακολουθήσει η απόλυση σου, θα δουλεύει σωστά ο δημόσιος υπάλληλος ή δεν δουλεύει. Ενώ τώρα το δημόσιο στηρίζεται στο φιλότιμο των δημοσίων υπαλλήλων που βλέπουν πολλούς από τους συναδέλφους τους να είναι πχ αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία, να το παίζουν συνδικαλιστές, να είναι διπλοθεσίτες και βάλε, κομματικά στελέχη της κάθε κυβέρνησης και να μην πατάνε ποτέ στην δουλειά κλπ. Με απλά λόγια. Α) Καλά κάνει ο κόσμος και θέλει να μπει στο δημόσιο μιας και είναι το μόνο που πραγματικά πληρώνει και στην ώρα του, (ελάτε στον ιδιωτικό τομέα που δουλεύω εγώ να σας πληρώνουν όποτε θέλει το αφεντικό και όταν πας να παραπονεθείς να σου λέει ξέρεις πόσοι ψάχνουν για δουλειά εκεί έξω, να δείτε τι ωραία είναι)
και Β) το πώς θα δουλέψει το δημόσιο το καθορίζει η κάθε κυβέρνηση, αλλά γιατί έχει και θέλει να βολέψει τα στελέχη τις σε ακέραιες θέσεις στο δημόσιο δεν τον πειράζει. Γι’ αυτό και θα συνεχίσει το δημόσιο να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!