tromaktiko: Καλή εικόνα για το ευρώ, προσπαθεί να σταθεροποιηθεί πάνω από το 1,38 - Tα βλέμματα στραμμένα στις μεγάλες αντιστάσεις...

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Καλή εικόνα για το ευρώ, προσπαθεί να σταθεροποιηθεί πάνω από το 1,38 - Tα βλέμματα στραμμένα στις μεγάλες αντιστάσεις...



Συνεχίζεται η καλή εικόνα των τελευταίων ημερών για το ευρώ, με την ισοτιμία ευρώ / δολάριο να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 1,3829 και την προσοχή να είναι στραμμένη τόσο σε επίπεδο οικονομίας... , όσο και φυσικά των εξελίξεων στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή της Μέση Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.
Κυρίως οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις στους κόλπους της Ε.Ε., λίγες πλέον ημέρες πριν τις συνόδου του Μαρτίου (11ης και 25ης Μαρτίου), ενώ είναι αλήθεια ότι από χθες έχουν αρχίσει και πάλι να υπάρχουν κάποια δειλά χαμόγελα, με τις προσδοκίες για λήψη σημαντικών αποφάσεων στις εν λόγω συνόδους να αυξάνονται και πάλι. Μάλιστα, όπως έχουμε αναφέρει και στο σημερινό κεντρικό σχόλιο του GFF υπάρχουν κάποιες μικρές ενδείξεις ότι η Γερμανική πλευρά εμφανίζεται τις τελευταίες ώρες να είναι λίγο πιο διαλλακτική και ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις. Στα αμιγώς τεχνικά οι θετικές τεχνικές ενδείξεις του ευρώ, τις οποίες είχαμε αναφέρει σε όλα τα προηγούμενα σχόλια μας εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ μετά την πρόσφατη άνοδο του ευρωπαϊκού νομίσματος θεωρείται πλέον εξαιρετικά πιθανό να έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα την προσέγγιση των πολύ σημαντικών μακροπρόθεσμων αντιστάσεων στα επίπεδα του 1,3950 – 1,3970 (μακροπρόθεσμη ζώνη), επίπεδα στα οποία οι επενδυτές θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, δεδομένου ότι μια τεχνική διόρθωση είναι πάρα πολύ πιθανή.
Αναφορικά με τις επόμενες αντιστάσεις έχουμε τα επίπεδα του 1,3830 – 1,3840 (μέτρια προς σημαντική αντίσταση, στα επίπεδα δηλαδή όπου και βρίσκεται τώρα η ισοτιμία), 1,3860 (μέτρια αντίσταση), 1,3890 (σημαντική αντίσταση) και φυσικά τα επίπεδα του 1,3950 – 1,3970 (πολύ σημαντική αντίσταση, επόμενη μακροπρόθεσμη ζώνη). Επαναλαμβάνουμε ότι σε αυτά τα επίπεδα οι επενδυτές θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.
Τέλος, σχετικά με τις στηρίξεις έχουμε τα επίπεδα του 1,3785 (μέτρια στήριξη), 1,3715 – 1,3705 (μέτρια προς σημαντική στήριξη), 1,3670 1,3660 (σημαντική στήριξη), 1,3526 (μέτρια στήριξη) και φυσικά τα επίπεδα του 1,3470 – 1,3450 (πολύ σημαντική μακροπρόθεσμη ζώνη, όπως αναφέρουμε σε κάθε σχόλιο μας, σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χαθούν τις επόμενες ημέρες - όσο παραμένει η ισοτιμία υψηλότερα αυτών διατηρούνται οι θετικές ενδείξεις για το ευρώ).

http://www.greekfinanceforum.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!