tromaktiko: Ελληνες - Ξενοι 141-122!

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ελληνες - Ξενοι 141-122!



Οι Ελληνες επικράτησαν με 141-122 των Ξένων στον αγώνα που έριξε την αυλαία του 19ου Αll Star Game, στον Πύργο. ΜVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Αντώνης Φώτσης.... Ο Ράσο Νεστέροβιτς ήταν εκείνος που σημείωσε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης. Ο Βασίλης Σπανούλης με πάσα δέκα μέτρων βγάζει μόνο του τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος κάρφωσε και έκανε το 12-8 για τους Ελληνες. Οι Greek Stars το πήραν επάνω τους και με τον «V-span» ξέφυγαν με 19-12.

Οι Ξένοι, όμως αντέδρασαν και με πάσα στον αέρα από τον Νίκολας, ο Μάικ Μπατίστ καρφώνει με ένα χέρι και παίρνει το χειροκρότημα του κόσμου (21-20)! Ο Παλάσιο, μάλιστα με τρίποντο σημείωσε το 24-27 για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 30-30.

Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες θέλησαν να προσφέρουν ακόμα περισσότερο θέαμα και είχαμε όμορφες φάσεις κυρίως από τους Ξένους, οι οποίοι έδειχναν πιο ορεξάτοι από τα πρώτα λεπτά του ματς. Παρόλα αυτά οι Greek Stars είχαν το προβάδισμα με 45-40, χάρη σε τρίποντο του Μάκη Νικολαϊδη για να κλείσει το ημίχρονο στο 67-56.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες χαλάρωσαν, ο Λανς Χάρις... έκανε το δικό του σόου, αλλά και πάλι οι Greek Stars διατηρούσαν το προβάδισμα με 87-75. Εν μέσω, λοιπόν χειροκροτημάτων και θεάματος το 30' βρήκε τις δύο ομάδες με κατοστάρα για τους Έλληνες (100-82).

Στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης, ο ρυθμός έπεσε, οι Έλληνες διατηρούσαν εύκολα το προβάδισμα με το 122-99 και κάπου εκεί άρχισαν και πάλι τα καρφώματα (Φώτσης, Χάρις) για να ολοκληρωθεί η γιορτή του μπάσκετ στο 19ο All Star Game με 141-122 υπέρ των Greek Stars.

Τα δεκάλεπτα: 30-30, 67-56, 100-82, 141-122.

Διαγωνισμός τριπόντων

Ο Ντρου Νίκολας αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων του Αll Star Game για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, επικρατώντας στον τελικό του Μίλος Τεόντοσιτς.

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ευστόχησε σε 17 σουτ, μαζί με τις…πολύχρωμες μπάλες (μετράνε για διπλά) έναντι του πλέι μέικερ του Ολυμπιακού που πέτυχε 13 στον τελικό και δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον αντίπαλό του.

Στον πρώτο γύρο, πάντως ο Σέρβος του Ολυμπιακού ήταν πρώτος, καθώς ευστόχησε σε 19, ενώ ο Νίκολας σε 16.

«Το μυστικό ήταν να βάλω τις πολύχρωμες. Είδα ότι ο Μίλος τις χάνει, οπότε ήξερα ότι έπρεπε να τις βάλω οπωσδήποτε. Προς το τέλος είδα τον Μάικ ( Μπατίστ) να χειροκροτεί, οπότε κατάλαβα ότι και όλες να τις βάλει ο Μίλος πάλι θα έχω κερδίσει», ανέφερε ο Νίκολας.

Η κατάταξη:
Ντρου Νίκολας 16 εύστοχα, 17 εύστοχα
Μίλος Τεόντοσιτς 19 εύστοχα, 13 εύστοχα
Μάκης Νικολαϊδης 14 εύστοχα
Κώστας Σλούκας 13 εύστοχα
Πατ Καλάθης 12 εύστοχα
Κάιλ ΜακΑλάρνι 12 εύστοχα
Ζόραν Έρτσεγκ 7 εύστοχα

Διαγωνισμός καρφωμάτων

Ο Λανς Χαρις ήταν ο νικητής στο διαγωνισμό καρφωμάτων, όπως και την περσινή χρονιά, επικρατώντας στον τελικό του Αλέξη Ράπτη.

Ο Αμερικανός του Ικαρου Καλλιθέας, τοποθέτησε τον συμπαίκτη του, Κάιλ ΜακΑλάρνι μεταξύ βολής και καλαθιού και τον πέρασε από πάνω καρφώνοντας θεαματικά, για να πάρει τη νίκη.

«Να περάσουμε καλά, αυτό έχει σημασία και ο κόσμος που ήρθε για να δει το παιχνίδι και το σόου. Ήθελα να προσφέρω ένα πραγματικό σόου και ελπίσω να τα κατάφερα» τόνισε ο Λανς Χάρις.

Ο Αλέξης Ράπτης, ο οποίος αγωνίζεται στην ΑΕΚ Άργους πήγε στον τελικό αφού κάρφωσε με δύο μπάλες ταυτόχρονα.

Η κατάταξη:
Λανς Χάρις (42,5)
Αλέξης Ράπτης (42)
Κώστας Παπανικολάου (41,5)
Τζίμι Μπάξτερ (37)
Σέντρικ Σίμονς (40)
Ντιόν Σίμπσον (35)

tovima.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!