tromaktiko: Απάντηση στο: "Εκπομπή ΣΚΑΙ 1821"

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Απάντηση στο: "Εκπομπή ΣΚΑΙ 1821"



Με αφορμή το post αναγνώστη http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/1821.html ,θα ήθελα εν συντομία να επισημάνω 2 πράγματα όπως είχα επισημάνει σε παλαιότερη μου ανάρτηση και πέσαν όλοι να με φάνε...

Κύριοι,είμαστε έρμαια της τηλεόρασης. Είναι το απόλυτο όργανο της προπαγάνδας. Μας αποσπά από την πραγματικότητα. Μας πλασάρει τα πράγματα και τα γεγονότα όπως θέλουν κάποιοι, και όχι όπως είναι. Ακόμα και ο τόνος της φωνής του ομιλούντα. Ακόμα και η μουσική που τον ακολουθεί. Ακόμα και το φόντο που έχει στο στούντιο. Όλα μα όλα παίζουν ρόλο. Είναι ένα καλοστημένο τρικ για να διαμορφωθεί η κοινή γνώμη έτσι όπως βολεύει κάποιους. Θα μου πείτε, σιγά ρε φίλε μας είπες κάτι καινούριο. Αμ δε! Επηρεάζει και τους υποψιασμένους. Επηρεάζει και αυτούς που το ξέρουν. Επηρεάζει τους πάντες. Ύστερα θα μου πείτε, εντάξει, και τι σχέση έχει αυτό με τη σειρά του ΣΚΑΙ?
Λοιπόν επαναλαμβάνω. Η ιστορία που μας πλασάρουν είναι αυτή που θέλουν ΑΥΤΟΙ να μας πλασάρουν. Η ιστορία είναι κάτι εύπλαστο, όσο κ αυτό ακούγεται ουτοπικό. Εξαρτάται πάντα από ποιά σκοπιά θα δεις και θα αναλύσεις τα γεγονότα. Εξαρτάται από το πως θα τα παρουσιάσεις. Και όταν παρουσιάζεις την ιστορία ενός έθνους μέσα από 5-10 ή όσα είναι επεισόδια,έχεις τη δυνατότητα να κάνεις μια 'περίληψη' στην ουσία,να παρουσιάσεις αυτά που θες,να 'ξεχάσεις' κάποια άλλα και πάει λέγοντας. Συνεπώς: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!Θέλετε να μάθετε την ιστορία μας? Ψάξτε την! Δεν ξέρουμε τίποτα.Ας ανοίξουμε ένα βιβλίο.Και προς θεού δεν αναφέρομαι στα σχολικά βιβλία.Αυτά και αν είναι 'μαγειρεμένα'.Προσωπικά όταν πήγαινα σχολείο,ποτέ δεν έμαθα τίποτα για τον εμφύλιο,ποτέ δεν έμαθα αυτά που έπρεπε για την επανάσταση του 21,ποτέ δεν έμαθα για τις πληθυσμιακές αλλοιώσεις του εν Ελλάδι πληθυσμού στο βάθος του χρόνου για να ξέρω κατά πόσον είμαι απόγονος αυτών των αρχαίων Ελλήνων.
Και πριν βιαστούν κάποιοι να με πουν ανθέλληνα και τα σχετικά,είμαι περήφανος Έλληνας,και αγαπάω την Ελλάδα όσο εσείς.Αγαπάω όμως και την αλήθεια,και η μέχρι τώρα αλλοίωσή της έχει ίσως ένα μερίδιο ευθύνης στην κατάντια μας.
Πολλά μας έκρυψαν,και πολλά ακόμα μας κρύβουν.Το γιατί θα σας αφήσω να το αναλογιστείτε εσείς....

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!