tromaktiko: Δικαστική αυλαία μετά από 18 χρόνια

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Δικαστική αυλαία μετά από 18 χρόνια



Σχεδόν 18 χρόνια μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που οδήγησε στον θάνατο μετά από μερικές εβδομάδες έναν πατέρα τεσσάρων παιδιών και αφού μεσολάβησαν διάφορες...
 ποινικές καταδίκες, η δικαιοσύνη επιδίκασε και αποζημιώσεις ύψους 127.300 ευρώ στους άμεσους συγγενείς του θύματος, ενώ αναγνώρισε για τη χήρα και δικαίωμα αποζημίωσης για τη διατροφή που στερήθηκε επί μία 15ετία, από τις αρχές του 1998 (οπότε επιδόθηκε η σχετική αγωγή) μέχρι το 2013.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη με μετατροπή της αρχικής κατηγορίας, που ήταν θανατηφόρα σωματική βλάβη. Ωστόσο, τα αστικά δικαστήρια και τελικά ο Αρειος Πάγος απέκρουσαν τον ισχυρισμό των δραστών ότι ο θάνατος δεν συνδέεται αιτιωδώς με τις σωματικές κακώσεις και βλάβες που του προκάλεσαν, αφού ένας εκ των ιατροδικαστών απέδωσε τον θάνατο σε παθολογικά αίτια (εγκεφαλική αιμορραγία από ρήξη αγγείου λόγω αρτηριακής πίεσης).

Οι καταθέσεις
Το βάρος έπεσε στις καταθέσεις των ιατρών του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε (και άλλων ιατροδικαστών) που βεβαίωσαν ότι βρισκόταν σε βαριά κατάσταση λόγω του ξυλοδαρμού και ότι από τις επιπλοκές που ακολούθησαν, τον εκνευρισμό του θύματος με υπερβολική αύξηση της αρτηριακής πίεσης, κ.λπ. σχηματίστηκε ενδοεγκεφαλικό αιμάτωμα που προκάλεσε αριστερή ημιπληγία και κωματώδη κατάσταση με την τραγική κατάληξη μετά από λίγες εβδομάδες νοσηλείας.

Το θύμα περνώντας με έναν φίλο του με το αυτοκίνητο έξω από ένα μπαρ παρενόχλησαν φραστικά μία κοπέλα, που ειδοποίησε τον φίλο της, ιδιοκτήτη του μπαρ, που μαζί με δύο σερβιτόρους κυνήγησαν τους δύο φίλους, κτυπώντας τους με κλωτσιές και γροθιές στο πρόσωπο.

Ο ένας, τρομοκρατημένος, κατάφερε να ξεφύγει με το αυτοκίνητο και να ειδοποιήσει την Αστυνομία, αλλά με την επιστροφή στον τόπο του επεισοδίου ο φίλος του ήταν αναίσθητος, βαριά τραυματισμένος και μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα νοσοκομείου με πολλαπλά κτυπήματα στο κεφάλι και εμετούς. Παρά τις ιατρικές προσπάθειες, εξέπνευσε.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=58957012#
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!