Τρέμουν τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.
Αυτοί μας κυβερνούν-μην αμφιβάλλετε. και ο Σαμαράς θα γίνει όπου να ναι πρωθυπουργός...
Γιατί διαφορετικά δεν εξηγείται η μούγκα και της αξιωματικής αντιπολιτευσης στην υπόθεση του Πορίσματος για το σκάνδαλο της Μίζενς. Εκτος και αν είναι δεσμιος αλλων καταστασεων και δηλαδη χαμενος από χερι!!!
Ο Αντωνάκης και ο Γιωργάκης που ήταν αποφασισμένοι να 'ματώσουν' (εδώ γελαμε ), δεν τολμούν να προχωρήσουν στην εισήγηση για την σύσταση Προανακριτικής.
Οι βουλευτές που συμμετείχαν στην Εξεταστική, δεν ντρέπονται λίγο;
Τι αφωνία είναι αυτή;
Το σκάνδαλο της Μίζες έχει χαρακτηριστεί ως το νούμερο 1 σκάνδαλο διαφθοράς της μεταπολίτευσης , εμπλέκοντας μεγάλο μέρος του πολίτικου συστηματος ..και οι βουλευτές..
Δεν έχουν το σθένος ούτε καν να υπερασπισθούν την αξιοπρέπειά τους;
Για την διερεύνηση των πολιτικών ταμείων, εννοείται, ούτε λόγος..!!
Και καθώς τα κομματικά ταμεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μένουν εκτός πολίτικου και δικαστικού έλεγχου συνεχίζοντας τον αστερισμό αυτού του σκανδάλου και ενισχύοντας την αφερεγγυότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος. από διάφορες πλευρές τίθεται το ζήτημα της αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου για την ηθική και υλική βλάβη που έχει υποστεί από τη Siemens.
Διότι μια σημαντική πλευρά της υλικής ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου και των συναφών δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών αφορά και στο ζήτημα του δημοσίου χρέους.
Αλλα και σε αυτό το κομματι η πολιτικη μας εξουσια 'κανει τα στραβα ματια' !!!
Δημόσιος δανεισμός και Siemens
Άλλωστε η αγορά εξοπλισμού και υλικών από τη Siemens, που έγινε από τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ αλλά και από το Ελληνικό Δημόσιο, πραγματοποιήθηκε κατά κύριο λόγο μέσω δανεισμού από ελληνικές και ξένες τράπεζες.
Ειδικότερα, ο ΟΣΕ αγόρασε από τη Siemens αυτοκινητάμαξες που εξυπηρετούν κυρίως τον προαστιακό, ηλεκτράμαξες, κ.λπ.
Η εν λόγω αγορά πραγματοποιήθηκε με σύναψη δανείων που αποτελούν μέρος του χρέους του ΟΣΕ (ύψους τουλάχιστον 10 δις ευρώ) που με απόφαση της τρόικας έχει πλέον προστεθεί στο ελληνικό δημόσιο χρέος, το οποίο ανέρχεται σε τουλάχιστον 330 δις ευρώ.
Είναι, λοιπόν, προφανές ότι μέρος του ελληνικού δημοσίου χρέους προέρχεται από σύναψη δανείων ή από χορήγηση εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου για αγορά του παραπάνω εξοπλισμού από τη Siemens στην οποία παράνομα ανατέθηκαν οι εν λόγω προμήθειες λόγω μίζας και «μαύρων ταμείων».
Ευρωζώνη και υπερχρέωση της Ελλάδας
Γενικεύοντας , παρατηρούμε πως και η ίδια η υπερχρέωση της χώρας, η οποία προέκυψε μετά την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη, οφείλεται σε παράνομες ενέργειες των εποπτικών Αρχών της ΕΕ, οι οποίες αν και γνώριζαν ότι η χώρα παραβιάζει τα κριτήρια δημοσιονομικής πειθαρχίας του Συμφώνου Σταθερότητας, εντούτοις έκαναν τα στραβά μάτια προκειμένου να συνεχίζεται η απρόσκοπτη εξαγωγή γερμανικών και γαλλικών καταναλωτικών προϊόντων και βιομηχανικού εξοπλισμού στη χώρα μας.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε πρόσφατες δηλώσεις του ομολόγησε εντελώς κυνικά πως «οι Ευρωπαίοι γνώριζαν ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του χρόνου» (Κέρδος, 9/10/2010, σελ. 3). «Έτσι», συνέχισε, ο κ. Γούνκερ, «ήταν φανερό ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το είδος του προβλήματος και ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφτανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή κι εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές αυτού που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε "ελληνική κρίση"». Και συνέχισε με ιδιαίτερα αποκαλυπτικό τρόπο: «Ήξερα ακόμη ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα. Αλλά εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα».
Επομένως, ένα τεράστιο τμήμα του ελληνικού δημοσίου χρέους οφείλεται σε μια συμπαιγνία του δικομματισμού, των εποπτικών Αρχών της ΕΕ και της πολιτικής και οικονομικής ευρωπαϊκής ελίτ, προκειμένου να αποκομίζουν οικονομικά οφέλη εις βάρος του ελληνικού λαού.
Έτσι η χώρα μας υπερχρεώθηκε χωρίς όμως να έχει και κάποιο σχετικό οικονομικό όφελος και τώρα όλα αυτά τα πληρώνουν οι μικρομεσαίοι της χώρας
Ως εκ τούτου, το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού δημοσίου χρέους στην ουσία συνιστάται 'απεχθές' και για το λόγο αυτό η ελληνική πλευρά έχει κάθε δικαίωμα όχι μόνο να αρνηθεί νόμιμα την εξόφλησή του, αλλά να προχωρήσει και στο μονομερές ψαλίδισμα του ή ακόμα και στην μονομερή διαγραφή του. Άλλωστε τα οποιοδήποτε κόστη αυτής της ενεργείας δε νομίζω να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από τα ήδη δημιουργημένα προβλήματα των μικρομεσαίων και χαμηλών οικονομικών τάξεων της Ελλάδας!
http://www.insterea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4170:-mizens------------&catid=37:2010-07-26-14-58-33&Itemid=72